Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en automatlåda

Många förare föredrar automatiska växellådor (även kallade automatiska växellådor) för enkelhet som de erbjuder. Fortfarande vet inte alla hur man korrekt att använda en automatisk växellåda. Lär dig hur du kan driva ett fordon utrustat med en automatisk växellåda. Saker du behöver
fordon med automatisk växellåda
Körkort
giltig försäkring
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig säkerhetsbältet och vrider om nyckeln i tändningen för att starta fordonet. Tryck på bromspedalen med foten. Växellådan ska vara i parken, märkt "P." Placera din högra hand på växelspaken för att få bekväm med det. Det kan finnas en låsmekanism i form av en knapp som du ska trycka på för att flytta shifter. Växla den automatiska växelväljaren mellan växlarna, men hålla bromspedalen nedtryckt medan du testa det.
2

Placera växelspaken i den avsedda öppningen för enhet, vanligtvis märkt med "D" Sakta låt av bromsen, för att underlätta fordonet framåt. Kör runt för att bli bekant med den automatiska växellådan operationen.
3

Ta bilen till ett stopp genom att trycka på bromspedalen. Placera växelspaken väljaren i parken. Nu ska växelspaken väljaren att vända (vanligtvis märkt med "R"). Kör bilen på samma sätt som du skulle om du var i enheten, genom att lätta på gaspedalen. Använd denna växellådan funktion när du behöver flytta bilen bakåt.
4

Tryck ner bromspedalen och lägg växelväljaren tillbaka i parken. Alltid sätta fordonet i parken innan du slår av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148110.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.