Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en bil med en Tiptronic Växellåda

Tiptronic hänvisar till en växellåda som kan användas i automatiskt läge utan även bytt till ett manuellt läge, där föraren styr skift med antingen rattmonterad knappar eller genom att växla växelspaken upp och ner i en kuliss. Grinden har en "+" och "-" tecken, plus för uppväxling och minustecken för nedväxling. Även Porsche var den första att använda Tiptronic växellåda, är frasen också allmänt används av andra tillverkare. Att köra en Tiptronic är relativt lätt, eftersom det inte finns någon kopplingspedal att ta itu med. Saker du behöver
bil med en tiptronic växellåda
Visa fler instruktioner
1

se till att växelspaken är på "Park." Tiptronic växellåda har en automatisk övergång gate och en andra grind av till sidan där spaken kan förflyttas upp och ned till uppväxling och nedväxling. Vissa modeller erbjuder också möjligheten att växla med knappar på ratten.
2

Tryck ner bromspedalen och vrida om nyckeln för att starta tändningen. Tryck på gaspedalen som du skulle i en normal automatisk att röra sig bort från en hållplats. På vissa versioner av tiptronic växellåda, växlar växellådan för dig i de första två växlar, varefter du kan ta över växling manuellt.
3

spaken ur automatisk grind ( den ena med Drive, Park och bakåt på det) och in i porten för manuell växling om du kommer att använda växelspaken för att växla. Om du använder rattmonterade skift knappar, har du fortfarande att växelspaken över till gaten för manuell växling. För rattmonterade knapparna trycker du bara på knappen med plustecknet för uppväxling. Det är inte nödvändigt att lyfta på gasen som du gör med en vanlig manuell växellåda. Fortsätt uppväxling genom växlarna när du accelererar
4

nedväxling genom att dra växelspaken tillbaka till minustecknet om du använder växelspaken eller tryck. "-"-Knappen för att nedväxling. Växellådan väljer den näst lägsta växeln. Försök att växla ner genom växlarna innan du kör in i ett hörn. Om du nedväxling mitt i en sväng, särskilt om du kör fort eller köra på ett spår, kan fattning av fordonet blir upprörd och orsaka en potentiellt farlig situation.
5

att vända en bil med en Tiptronic växellåda, helt enkelt placera växelspaken i den automatiska grinden och i backväxeln. Dessutom kommer tiptronic växellådor återgå till automatiskt läge efter en förutbestämd tid går när föraren inte har valt skift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148537.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.