Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för Four Wheel Driving på en strand

Körning på stranden kan vara ett roligt sätt att spendera eftermiddagen. Fyra-hjulsdrivna (4WD) fordon är ett bra val för denna verksamhet, men förarna måste vara medveten om olika frågor för att se till att de har en lyckad dag på stranden. Körning på stranden är föremål för lokala lagar, till exempel. En annan punkt av intresse är att ta hand din bil efter din enhet. Den salta miljön kan skadas. Använd låg växel
låga växlar är mer lämpade för låg dragkraft miljöer.

Om du kör på en hårt packad strand, undvik höga växlar. Att hålla din bil i låg växel ökar däckets dragkraft och hjälpa dig att undvika att bli fastna i mjuk sand. På en särskilt torr strand, kan det vara omöjligt att köra i något annat redskap på grund av skiftet av sanden under däcken. Högre växlar ändra vridmoment på hjulen, vilket gör dem snurra mer i sanden. Körning i högre växel även ökar risken för att du förlorar kontrollen över din 4WD.
Sänk Tire Pressure
lågt däcktryck ökar dragkraften.

Låta en del av luften ur däcken tillåter dem att "flyta" över sanden och inte sjunka ner i den. Att minska däcktrycket med hälften kommer att ge bättre grepp i mjuk sand utan att orsaka allvarliga återverkningar på hårdare terräng. När du lämnar stranden, fylla däcken så snart som möjligt och undvika att köra i höga hastigheter tills du har gjort det.
Observera Postat förordningar
Följ alltid utstationerade trafikreglerna .

Även stränder där du får köra har bestämmelser om när och hur du kan köra på dem. Precis som du skulle på en allmän väg, följ alla skyltar, däribland sådana som anger hastighetsbegränsningar, enkelriktad trafik, gör-inte-in zoner och övergångsställen. Vissa stränder innehåller även begränsade områden, såsom fågelreservat, där användningen av motordrivna fordon kan vara mycket skadligt för ekosystemet.
Undviker Washouts
Beach erosion är en gemensam fara längs kustområdena.

Inte bara är det viktigt att köra försiktigt för att undvika washouts, är det lika viktigt att parkera noga. Havets vågor kan verka mild vid övre utkanten av vågen linjen, men sanden under dem kan eroderas på några sekunder, och det tar bara några minuter för ännu en 4WD att bli hopplöst fast i havet motsvarande kvicksand. Om du måste köra i vattnet, vara noga med att hålla fordonet i ständig rörelse för att undvika erosion.
Tvätta fordonet
Saltvatten kan orsaka golvbrädorna av ditt 4WD rosta .

undersidan av din 4WD är generellt också minst skyddade sidan, saknar den bakade-på finish som tätar övre ytor. Om du kör i saltvatten, är det viktigt att skölja undersidan av fordonet grundligt så snart som möjligt. Tillåta fuktig sand som är mättad med havssalt att samlas på metallytor under din bil kan få dem att rosta eller korrodera, vilket resulterar i din 4WD försämras mycket snabbare än det normalt skulle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148370.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.