Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på 5,2 V8 99 Dodge Dakota

En 5.2l V8 99 Dodge Dakota är på blygsamma slutet av lastbilar men fortfarande levererar en imponerande 230 hk. Nackdelen med detta är att den gas körsträcka för fordon är mycket dålig. Erbjuder bara 13 mpg i staden och 18 på motorvägen, är det dyrt att köra. Men det finns ett antal steg du kan vidta för att förbättra din gas körsträcka. Instruktioner
1

köra långsammare. Håll dig till hastighetsbegränsningen och motstå frestelsen att sätta ner foten. Gasa försiktigt och hålla dina varvtal för låg. Överskrider hastighetsgränsen är olagligt och kommer tillbaka mycket dålig mpg.
2

byta olja och filter var 3000 miles. Ren olja är mer effektiv och hjälper motorn att fungera bättre, och rena oljefilter tar bort orenheter som gör motorn mindre effektiv.
3

Installera ett kallt system luftintag. Lager luftintag har en mycket begränsad prestanda eftersom de suger luft från motorn område snarare än kall luft från utsidan. Kall luft innehåller mer syre, vilket gör att gasen kan brinna effektivare i motorn.
4

Håll ditt fordon bibehålls. Regelbunden service kommer att drastiskt förbättra din mpg och driftskostnader genom att hålla din bil kör på sin optimala effektivitet.
5

Inte kusten. Många människor tror att utrullning sparar gas, men detta är felaktigt. Utrullning är skadligt för gas körsträcka eftersom när drivaxeln är frikopplad till bränslepumpen pumpar gasen till motorn för att hålla det tickar över. Lämna bilen i växel och ta bort foten från gasen om du inte behöver för att accelerera.
6

Installera en kompressor. En kompressor kan spara upp till 28 procent på gas kostnader och dessutom ge dig upp till 7 procent extra kraft. En kompressor fungerar genom att tvinga mer luft i motorn, vilket innebär att mindre gas behövs för att köra.
7

förutse varje korsning. Lätta på gasen när du närmar dig korsningar och ljus, snarare än att accelerera mot dem och sedan slår bromsarna hårdare, kommer att spara gas.
8

Gör inte sysslolös när parkerad. Stäng av motorn om du är parkerade och väntar på en passagerare. Tomgång din motor medan parkerade använder gas och du är inte ens flytta. Detta motsvarar noll mpg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149064.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.