Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en husbil

Husbilar ger en trevlig färdsätt för semesterfirare att besöka och campa i nationalparker och andra exotiska platser runt om i landet. Bogsering av ett fordon bakom en husbil har viktiga fördelar när din RV är inställd på en campingplats. En extra dragna fordonet kan göra korta dagsturer eller snabba körningar till mataffären mycket enklare än att bryta lägret och köra husbil på ärenden. En bil eller lätt lastbil är mycket mer praktiskt för lokal körning, det kostar mycket mindre i bränsle än husbil och är lättare att manövrera på små vägar, trånga parkeringsplatser och stadsgator. Bogsering av ett fordon bakom en husbil kräver vissa förberedelser och extra utrustning. Saker du behöver
Husbil bruksanvisning
Specifikationer manual (släpfordon) katalog Tow enhet (dolly, släp eller dragkrok) sälja Grease
lufttrycksmätare
Socket set

Visa fler instruktioner
1

Välj din lämpligt bogsera enheten genom att hänvisa till din husbil bruksanvisningen och specifikationerna handbok för dragfordonet. Din husbil handbok kommer att lista acceptabla bruttovikter för dragna fordon. Du måste följa de viktbegränsningar klassade för din motorhome.

2

Läs den bogsera fordonets: s specifikation handbok för det tillät bogsering proceduren. Vissa fyra-hjulsdrivna fordon måste bogseras på Flak trailers för att undvika skador på axeln och transmission. Flak trailers har två eller fyra hjul och stödja hela vikten på dragfordonet. Enaxliga vagnar har drive-up ramper för det dragna fordonets framhjul. Vissa fordon kan bogseras säkert sätt med alla fyra hjulen på marken, vilket kräver en bogsera bar. Den hitch bollen


3

Grease med all-ändamål smörjfett. Om du använder en dragstång, som dragkroken tilläggen för rätt bredd i den dragna bilen. Om bogsering en dolly trailer, rikta in den bakom husbilen och placera tungan uttaget över Hitch bollen. Ställ in säkerhetsventilens stiftet genom hitch bollen. Kör bogsera fordonet upp och över dolly ramperna tills däcken säte i däcket vagnarna. Säkra de dolly hjullastare för remmarna genom att inslagning dem över de hjulen och cinching dem tight. För en platt-säng släpvagn, fäster tungan till DRAGKROK, sedan köra dragfordonet upp släpet ramper och på sängen. Cinch Flak remmar trailer till dragfordonet chassi.
4

Anslut den elektriska släpvagnsbromsning och ljus uttag till Flak trailer koppel eller bogsera dolly. För dragkrok, sträng dina kablagen från husbil elektriska kopplingen över tungan ramen till dragfordonet ljus koppel.
5

Stoppa det kabelnät prydligt, så det inte hänger ner. Från husbil s förarsätet, testa funktionen bromsljus, varselljus och blinkers indikatorer för husbil och bogsera fordon med hjälp av en assistent.
6

tar säkerheten kedjorna från dragfordonet ( bogsera bar, dolly eller flat-bädd) och korsa dem i ett X mönstrar. Av säkerhetsskäl kedjor med en krok design, fästa säkerhetskedjorna krokarna i husbil bogsera öljetter. Annars loop kedjan genom husbil chassi hålen, eller bogsera öljetter, och fäst ihop dem med muttrar och bultar, med en hylsnyckel.
7

Läs säkerhetskedjorna och se till att de har tillräckligt slack för fulla höger och vänster varv. Använd en lufttrycksmätare att kontrollera alla däcken på dolly eller platt-säng, samt husbil och dragfordonet. Anteckna eventuella låga däck och fylla däcken med tillverkarens specifikationer under din första bensinstation tillfälle.
8

Lossa parkeringsbromsen på det dragna fordonet och ställa transmissionen i friläge, om bifogade till en dragstång eller dolly. För en platt-säng släpvagn, placera fordonet i parken, eller i växeln med en manuell växellåda och ställa nödbromsen. Kör husbil för en kort sträcka och stopp. Komma ut och kontrollera säkerheten i dragkulan och uttag skumt. Se till att platt-säng bogsera fordonet inte har flyttats på släpet sängen och kolla remmarna. Se till att allt är säkert.
9

Drive husbilen vid eller något under skyltad hastighet. Stressa inte din resa. Kör in till höger, långsamma körfält. Stanna och kontrollera tillståndet i ditt koppel skumt och bogsera bilen regelbundet. Titta svaret från dragfordonet i dina sidospeglar och sluta om du känner otillbörliga påtryckningar eller skärande på husbil, förenad med ett oljud. Tillåt bredare svängar. Minns när du gör vänder att du har ytterligare 25 feet eller fler bakom ditt motor hem.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149394.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.