Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift Turbo Bilar

turboladdad bilar får en extra skjuts av makt från en "turbo"-enhet i avgasporten av bilens motor. När i drift, turbon omdirigeringar avgaserna från avgasporten tillbaka in i förbränningskammaren. Enheten kommer inte bara att öka motorns hästkrafter, men det kommer också att öka bilens bränsle körsträcka som mindre gas kommer att behövas för att generera samma mängd ström. Instruktioner
1

Förvandla din turboladdade bil och låt den värmas upp i några minuter. Turboaggregat har en distinkt "gnäll" eller quiet "vissla" när de arbetar. När motorn har värmts upp, tryck på gaspedalen för att öka motorns varvtal (varv per minut) till 2500-3000 intervallet. Du bör kunna höra turbo.
2

Sätt bilen i första växeln och börja köra normalt. Turbo Boost ingriper vanligen vid högre varvtalsområdet. Om du flytta bilen runt 3,750-4,000 området kommer du att se en förbättring i din gas körsträcka, men förmodligen kommer inte att uppleva den fulla kraften effekten av turbo. Addera 3

Kör din bil till en öppen väg eller på motorvägen och ändra din växling punkt tills motorn är över 4000 rpm på varvräknaren. Eftersom motorn klättrar över 4.000 rpm du kommer att känna en ökning i vridmoment bilen. Detta är den extra turbo kraftboost skapats av turboaggregatet.
4

Håll motorn igång tre till fem minuter för att låta den svalna gradvis när du når din destination eller återvända hem. Turbo enheter producerar en hel del värme, och låta dem svalna något innan du stänger av motorn är god praxis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149014.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.