Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur nedväxling i en manuell bil

Att köra en manuell bil kan du spara pengar. Manuella bilar är ofta billigare, få bättre gas körsträcka och kan förse dig med bättre acceleration och bromsning kontroll. Samtidigt, kan lära sig alla små detaljer om växling vara skrämmande. När du lär dig att nedväxling, är du på god väg att förlänga livslängden för dina bromsar (om det görs på rätt sätt) och bättre styra din acceleration. Instruktioner
1

Drive i din avsedda redskap. Till exempel, kan du bo i fjärde växeln vid 40 till 45 mph. Gör dig redo att nedväxling genom att flytta höger hand till växelspaken.
2

Lyft din högra fot helt off av gaspedalen. Snabbt driva din koppling in med din vänstra fot och nedväxling till tredje växeln. Släpp foten från kopplingspedalen långsamt nog att du kan känna bilar varvtal ökar (vilket låter liknande växling samtidigt påskynda), se till att inte släppa foten från kopplingspedalen för snabbt.
3

Tryck din högra fot tillbaka på gaspedalen snabbt om du fortfarande behöver ström, eller att bromspedalen om du vill sakta ner. Medan du koppla in kopplingen till nedväxling bör foten inte på gasen, annars är du "rider kopplingen," som orsakar långvarig koppling skador. Det är okej att använda bromsarna på samma gång om du försöker att bromsa.
4

Fortsätt köra tills du behöver uppväxling eller nedväxling igen. Om du vrider, istället för att använda bromsarna för att bromsa in i sväng, tryck lätt på bromspedalen och nedväxling som förklarats ovan. Om du gör det kan du komma ut ur svängen med bättre acceleration än med trög ström. Du kan nå den mest vridmoment i ett fordon på 3.500 till 5.500 rpm.
5

Få mest makt för att påskynda att passera någon av nedväxling i höga varvtal. Till exempel bör köra i fjärde växeln på 45 mph och nedväxling till tredje sätta dig på cirka 4.000 till 4.500 RPM, där du kan få bättre acceleration än vid 2.600 RPM du var förmodligen i fjärde växeln.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148692.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.