Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man bättre MPG på en Jeep Grand Cherokee

Även om Jeep Grand Cherokee är inte en stor SUV, det genomsnitt cirka 14 miles per gallon i staden och cirka 19 miles per gallon på motorvägen. Bensin priserna har ökat en hel del under åren och om du kör en SUV som Grand Cherokee, kanske du märker att priset för att fylla din bensintank blir bara högre. Lyckligtvis ökar antalet miles per gallon ditt Cherokee kan komma med varje tank är inte svårt. Instruktioner
1

Ändra Cherokee oljefilter med varje oljebyte. Ändra oljefilter med varje oljebyte säkerställer att smuts och crud inte kommer att blockera oljan från att flöda till motorn ordentligt, vilket ofta ökar användningen av bensin som fordonet arbetar hårdare.
2

Ändra Cherokee luftfiltret minst var 15.000 miles. Beroende på plats, rekommenderar instruktionsboken att luftfiltret bytas var 10.000 till 15.000 miles. Om du är en stad drivrutin, kan du ofta få undan med att ändra det var 15.000 miles, men om du kör på grusvägar, bör du byta filtret oftare. Det skadar inte ditt fordon för att ändra det ofta.
3

Drive med din Cherokee s fönster ner och din luftkonditionering utanför. Om vädret är fint ut, stänga av luftkonditioneringen och kör med rutorna nere.
4

minska vikten på din Cherokee last. Bär inte stora laster ofta, om möjligt. Ju tyngre SUV, desto mer bensin kommer det att konsumera. Lämna inte en släpvagn kopplad om den inte behövs. Vikten av en trailer kommer att kraftigt öka din gas körsträcka.
5

Kontrollera din Cherokee däcktryck vid varje gas fylla upp. Ordentligt pumpade däck kommer att minska hur hårt din SUV har att arbeta, vilket kommer att minska den mängd gas som den måste använda. De flesta Cherokees kräver däcktrycket vara någonstans på 33 pounds till 38 pounds per kvadrattum. Kolla din instruktionsbok för rätt däcktryck som du kan ha olika däck på din SUV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148977.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.