Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder Overdrive för att spara gas körsträcka

Den överväxel i sändningen var särskilt utformade för att minska belastningen på motorn vid högre hastigheter när du reser på relativt plana vägbanor. Infördes som en ersättare till tre växlade, blev de automatiska överväxel växellådor standardutrustning på de flesta amerikanska fordon under slutet av 1970 och början av 80-talet. Medan många människor kommer bara sätta sin bil i överväxeln från början och aldrig ta ut, det finns tillfällen när du reser i överväxeln är faktiskt skadligt för din drivlina, och din bränsleekonomi. Instruktioner
1

Shift bilen in överväxeln när du reser på plana eller ganska nivå vägar. Placera den i OD innan du ens börjar röra, eftersom automatlåda kommer att flytta sig i rätt växel baserad på gasrespons och aktuell hastighet.
2

Shift bilen ner till en lägre växel vid körning i uppförsbacke . Föreställ överväxeln är tionde växeln på en tio växlad cykel. Om du försöker att rida en tio hastighet upp en lång backe i tionde växel du kommer att uttömma dig långt innan du når toppen. Samma koncept gäller för din sändning. Växla ner när klättring kullar så att motor och transmission kan ha lättare att klättra.
3

Shift tillbaka in överväxeln när du reser på plan mark igen. De flesta serietillverkade fordon är utformade för att få bästa möjliga bränsle körsträcka på högsta växeln under resa på ca 55mph. Motorn behöver inte arbeta lika hårt i överväxeln och om det inte fungerar så hårt, kommer det att ge dig bättre bränsle körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148291.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.