Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man släpper parkeringsbromsen innan du sätter bilen i Drive

Parkeringsbromsen, eller nödbroms, är en viktig fail safe. Det håller din bil från att rulla nedför en backe eller i vägen medan parkerade. Parkeringsbromsen är ofta en handmanövrerad spak på golvet bredvid förarsätet, ett draghandtag som ligger under eller nära rattstången eller en fot-manövrerad pedal. Kom ihåg att lossa parkeringsbromsen innan bilen i enheten eller du kan överhettas dina bromsbelägg. Saker du behöver
Bil med nödbroms
Visa fler instruktioner
1

komma in i förarsätet och spänne upp.
2

Identifiera vilken typ av nödbroms system i bilen. Leta efter en handbroms på sidan av förarsätet, en spak under rattstången eller en push pedal nära den vänstra foten, oftast där en koppling skulle vara på en manuell växellåda.
3 < p> Starta bilen. Med bilen fortfarande i parken, satte foten på bromsen som används under körning och håll ner den.
4

lossa nödbromsen. Om din bil har ett handtag nära förarsätet, spaken sannolikt kommer att ha en knapp som måste tryckas in när du flyttar spaken nedåt. Om din bil har en utdragbar handtag, dra den mot dig tills du hör och känner bromsfrigöringen. Om din bil har en push-pedal systemet, tryck ner och släpp upp pedalen. Du bör känna bromsfrigöringen.
5

Sätt bilen i enheten och släpp den drivande bromsen. Om du har släppt handbromsen korrekt, bör bilen rulla framåt eller bakåt lätt med liten eller ingen gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148706.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.