Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad är en variabel Shock Absorber?

Att köra bil ner en krokig väg skulle vara extremt bouncy och obekväma utan stötdämpare. Variabla stötdämpare tillåter chock att justeras automatiskt till den typ av väg som du kör fordonet, vilket garanterar en säker och bekväm körning. Mjuk fjädring
En mjuk fjädring fungerar bäst för krokig väg ytor såsom gatsten.

Justera komprimering av en chock för en mjuk fjädring ger en mjuk gång på gropiga vägar. Men om fordonet träffar en stor bula eller ett annat objekt, chocken bottnar, vilket gör att du känner ett ryck. Suspensionen justerar för gupp i vägen när den har variabla stötdämpare.
Hård fjädring
Motorvägar är oftast platta, släta vägar.

När du har ställt in kompressionen av chock för hård fjädring, kommer passagerarna att känna någon rörelse upp och ned på en slät väg. Men, kommer du att känna varje gupp fordonet möter --- oavsett hur liten. Variabla stötdämpare justeras automatiskt när fordonet rör sig på en slät väg.
Normal Suspension
flesta stadens gator erbjuder en kombination av mjuk och ojämn trottoar.

Innan variabla stötdämpare, var de flesta chocker inställd på en mittpunkt mellan hård och mjuk kompression. Anses vara den normala fjädring inställningen återgår variabla stötdämpare till detta läge om vägen, som de flesta gator, har genomsnittliga upphöjningar och fördjupningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148909.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.