Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Rörliga Bogsering Trailer Tips

Moving kräva lastning och bogsering av ett släp bakom bilen. Om detta inte är en gemensam uppgift för dig att det kan vara skrämmande. Laddar släpet ordentligt är viktigt att upprätthålla en stabil trailer. Förstå hur du anpassa din körning för den reducerade bromsning och hantering kommer att försäkra en säker resa. Balansera och Laddar Trailer
start på

genom att ladda den tyngsta lasten på botten av vagnen. Detta kommer att hålla tyngdpunkten låg. hindra släpet från att välta. Fyll resten av lasten på topp, att uppmärksamma hur du balansera vikten från framsidan till baksidan. En rätt avvägd trailer kommer att ha cirka 12 procent av dess totala vikt tillämpar nedåtriktad kraft på vagnens tungan. Detta för att hjälpa till att bibehålla anslutningen till fordonet. För en £ 1000 släpvagn med 1000 pounds av last, bör det finnas cirka 240 pounds av kraft på framsidan av vagnen. Addera Förstå bilens Begränsningar

Din bil har värderats av tillverkaren för sin maximala dragkapacitet. Du kan hitta denna information i bruksanvisningen under kapacitet avsnittet. Leta reda på vikten för släpvagnen på informationsskylten enligt brutto släpvagnsvikt (GTW). Lägg detta antal till massan av lasten. Det är viktigt att den totala vikten för släpvagnen plus lasten vara lägre än fordonets maximala dragkapacitet.
Justera din körning

Tillägget av ett släp bakom bilen kommer att minska sin bromsförmåga och kurvtagning förmåga. Detta är på grund av den ytterligare massa och längd av släpfordonet. Kör långsammare än normalt och öka följande avståndet till bilen framför dig. Trailern kommer att ha en tendens att skära insidan av hörnen och eventuellt rida upp på trottoarkanten. Du kan mildra detta genom kurvtagning bredare, medan du vistas i ditt körfält, och vid en lägre hastighet. Kommer du ihåg när byte av körfält du kommer att kräva mer utrymme för att passa in i det nya körfältet. Signal tidigt, kolla din blinda fläck, sedan flytta över långsamt för en säker filbyte.
Körning i blåsiga förhållanden

Wind har en unik effekt på ett fordon med en släpvagnen. En kraftig vindby kommer att blåsa dig i en riktning. När du kompensera genom att styra i motsatt riktning du kan tippa över fordonet på grund av den genererade centrifugalkraften. För att kompensera för detta, kör betydligt långsammare på blåsiga dagar. Om det är för blåsigt, dra bilen till sidan av vägen och vänta på tillstånd att passera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149323.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.