Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en bil med automatisk växellåda

Att köra en bil med automatisk växellåda gör flera aspekter av att köra automatiserade. Det finns ingen koppling för att trycka, och bilen skiftar kugghjul på egen hand. Att köra en automatisk bil är mycket enklare än att köra en manuell växellåda. Instruktioner
1

Följ två pedaler på golvet i bilen. Bromsen är till vänster, och gaspedalen är till höger. Dessa två pedaler kommer att drivas enbart med höger fot.
2

Bekanta dig med växelspaken. Den automatiska växelspak har P, R, N, D, 2 och 1. P är för park, är R för bakåt, N är för neutral, är D-enheten, är 2 för andra växeln och 1 är för första växeln. Använd 2 och 1 för dåliga väderförhållanden, såsom snö. Första och andra redskap kommer bara låta bilen för att nå en viss hastighet och varvtal.
3

Kontrollera att bilen är i park (P). Se till bromsen trycks och starta motorn. Automatisk överföring bilar startar inte om inte växelspaken är i parken.
4

Flytta växelspaken för att köra (D) eller bakåt (R) att börja röra sig.
5 < p> Ta bort foten från bromsen långsamt. Bilen kommer att börja röra sig. Detta skiljer sig från manuella växellådor och kan vara en överraskning vid första. Sätt foten på gaspedalen och tryck försiktigt nedåt för att öka hastigheten.
6

Sakta ner genom att trycka lätt på bromsen. Växling av enhet eller omvänt är inte nödvändigt en gång stoppats, men håller foten på bromsen hela tiden. Sätt bilen i parken när du är klar kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147889.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.