Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör Twin Sticks

Twin-stick överföringslådor är håll-outs från en tidigare epok när terränggående lastbilar var mer besläktad med traktorer än bilar, och erbjöd en nivå av mångsidighet överträffas av någon enda stick fallet. En twin-stick överföring fallet ger föraren full kontroll över truckens kör, med en snabb snärt han kan omvandla trucken från en låg-växlad klippa sökrobot till en hög hastighet bakre förare, och även till framhjulsdrift för vissa situationer. Instruktioner
1

Identifiera de främre och bakre pinnar axel. Dodge och GM använder passagerarsidan pinne att styra bakaxeln, och förarsidan för fronten. Ford överföringslådor är tvärtom.
2

Identifiera växelmönstret. För nästan alla överföringslådor du spaken framåt för direktdrift ("High") växelomfång, lägga den i mitten för neutrala, och dra den tillbaka för lågväxel.
3

Lås dina framaxeln nav genom att vrida åsen i mitten av näven ett halvt varv medsols. Vissa gör kan använda en moturs eller kvarts varv arrangemang.
4

Sätt lastbilen till bakhjulsdrift hög räckvidd genom att sätta framaxeln stick i neutralläge och trycka den bakre pinnen framåt . Engage fyrhjulsdrift högt genom att trycka fram-stick framåt.
5

Sätt trucken i två bakhjulsdrivna låg genom att komma till ett fullständigt stopp, sätta fram-stick i friläge och dra rear-stick hela vägen tillbaka. Engagera fyrhjulsdrift låg genom att dra fram-stick tillbaka när som helst. Använd inte för mycket tryck när du kopplar in framaxeln är låg växel, om du hör någon form av slipning, lätta upp på pinnen

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148649.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.