Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör mer bränslesnålt och få bättre gas körsträcka

Jag har samlat det absolut enklaste tips som kräver minsta möjliga ansträngning. Om du läser igenom och följer alla dessa steg, kan du se 5 förbättringar + MPG! Instruktioner
1

Det enklaste steget att köra mer bränsle är effektivt för att göra din bil så effektivt som möjligt. En enkel steg som oftast bara kostar ca $ 50 är att ersätta din skit filterpapper luft i motorns luftintag med en bomullstuss, högt flöde K & N en. De gör ett för stort sett alla fordon och du kan få dem på de flesta bildelar butiker. Typiskt de låt ca 50% mer luft in i motorn. Nu är din luftflöde och temperatur sensor och insprutningssystem är tänkt att arbeta tillsammans för att bara skicka in tillräckligt med bränsle för den mängd syre i den mängd luft passerar in genom intaget. Men det fungerar aldrig riktigt så perfekt som det låter och lägga 50% mer luft gör bränsleförbrukningen mer fullständigt, vilket ger dig mer energi ur varje motorcykel. Detta tillsättas ensamma 1-2 mpg highway i min Mercury Cougar. Detta är inte alls lika effektiv i alla bilar som andra modifikationer dock.
2

annan fantastisk idé som inte är fruktansvärt dyrt är att växla över till full syntetisk olja. Jag personligen har gjort det i 2 bilar och fått en extra 1-2 MPG. Naturligtvis denna uppgradering oftast bara verkligen hjälper fordon med över 30.000 miles och endast om de får under fabriken MPG betyg. Men under 2: a hälften av de rekommenderade 1500 miles mellan oljebyten, har syntetisk olja brann inte upp nästan lika mycket som vanligt, så det håller motorn smörjs bättre vilket resulterar i mindre friktion och mindre makt förlorat varje gång kolvarna går upp och ner . Så istället för att börja med 28MPG och slutar med 25 3000 miles senare, börjar du med 28 och slutar med 27 MPG eftersom betydligt mindre olja molekyler krisade.
3

Sedan behöver du för att göra din bil så lätt som möjligt. När en 200 pund människa sitter i passagerarsätet, förlorar du oftast minst 1 MPG om inte 2. Så uppenbarligen om du rider ensam och lätta din bil med 200 pounds, kommer du att få ungefär samma belopp. Tyvärr är det svårt att göra. Några drastiska åtgärder inkluderar ersätta din huva med glasfiber eller kolfiber en som väger mycket mindre och ta ut passagerarsätet helt. Om det inte är en eldriven sits, brukar du bara ta bort de 4 skruvarna och dra ut den. Säten brukar väga minst 50 pounds så om du kör till jobbet varje dag utan någon som sitter i passagerarsätet, bör du ta bort antagligen det. Min favorit förslag är att ta reda på sax domkraft och reservdäck i bagageutrymmet. Det är ca 40 pounds som du inte behöver. Naturligtvis kommer du förmodligen vill sätta en burk punktering fixare i dess ställe. Någon värdelöst skräp du har i din trunk eller baksätet behöver gå alltför. Jag känner en del människor som hade 50 pounds av kläder och skor och väskor och elektronik och grejer i deras stam. Det är dags att rensa ut det! Detta är förmodligen inte lagligt och definitivt är inte säker, men du kan stänga av stålram som gör upp den verkliga strukturella delen av ditt rikligt att förlora som hundra pounds. På vintern kan du koppla och ta bort kompressorn luftkonditionering som också väger en hel del men det kan kasta några kontrollkoderna motorn ljus.
4

Nästa är det elektriska systemet. Din generator skapar elektricitet för att driva allt i bilen och den är ansluten till remmen på motorn som driver allt annat. Så när den känner att mer el behövs, tillägger den effektivt mer motstånd till motorn vilket kräver att du använder mer gas för att hålla samma hastighet. Försök hålla foten helt stilla på gaspedalen på motorvägen med kryssning off. Slå sedan på de bakre avfrostnings. Du kommer att sakta ner ca 2-3 tim. Så att skära ner på elektriska användning, vrid inte på något elektriskt i bilen om du inte verkligen behöver det. Folk som kör med sina strålkastare på vid lunchtid är idioter och det dödar sin gas körsträcka.
5

annan punkt som tar kraft från motorn huvudsakliga bälte är luftkonditioneringen. Det är inte alltid mer effektivt att bara öppna de främre fönstren. Det kommer att skapa en enorm mängd drag eller luftmotstånd som kommer att bromsa bilen ner. För den genomsnittliga bilen, om du går under 45 MPH, kommer att öppna fönstren resultera i den bästa gas körsträcka. På över 45 MPH, kommer att öppna fönstren får du sämre gas körsträcka än att köra AC. Dessutom vänder bilen på regelbundna AC istället för max AC är mycket mindre effektiv i många bilar. I de flesta Ford-bilar minst, betyder max AC helt enkelt kommer att köra kompressorn lite mer och återvinna luften i bilen och mata tillbaka in i AC-systemet istället för att försöka kyla ner uteluften. Om din bil är som att alltid använda max AC utom när bilen har suttit ute i solen och det är som 140 i bilen och 80 utanför. Sedan använder vanliga AC tills den har svalnat och växla till max senare.
6

Nästa se till att dina däck är alla samma tryck och all rätt tryck. Titta inte på sidan av däcket för den rekommenderade PSI eftersom det är den högsta rekommenderade trycket, inte trycket just din bil ska köra på. Slå upp bilens rekommenderade trycket på nätet, i instruktionsboken, eller på klistermärket på den magra, insidan av dörren eller luckan väl. Tillsätt sedan två PSI till det eftersom dessa betyg är optimerade för åkkomfort, inte gas körsträcka. Använd sedan en korrekt mätare för att fylla upp dem alla lika. Det är värt 3 dollar för att få en anständig tryckmätare. Körning dåligt pumpade däck kan släppa din gas körsträcka med 2 eller fler MPG. Det sliter också ut dina däck minst 10x SNABBARE på varv.
7

tal om däck, om du är på väg att köpa några nya försök att ta reda på vad den rullande friktion Betyget är på dem. Det är den mängd energi som förloras till friktion helt enkelt genom att flytta. Om du är på en plan yta och gå 25 MPH sedan sätta bilen i nuetral och glid, kommer lågt rullmotstånd däck får du mycket längre innan du slutar. Detta resulterar i bättre gas körsträcka i verkliga trafiksituationer.
8

Nu är det dags att lära sig att köra mer effektivt. När det är säkert och korrekt att göra så, glidflyga så långt du kan med foten från gaspedalen och utanför bromsen innan den stannar. Liksom på motorvägen offramp till exempel istället för att stanna på gas halvvägs ner då bromsning, glida ner utan gas och broms långsamt. Varje gång du trycker på bromsarna, kastar du bort den energi det tog att komma igång så snabbt som du var och det sjunker din gas körsträcka. Så om du glider ner offramp, du använder så mycket energi som möjligt från det att du fick på motorvägen i första hand. Även om du ser ett ljus femhundra meter framför dig blir röda, omedelbart ta bort foten från gasen och glida upp till den långsamt så att du inte slösar gas för att få det snabbare när du bara kommer att sitta sysslolös ändå.
9

Några andra bra körteknik är att undvika att köra din motor om du inte ska flytta. Värm inte din motor upp på vintern för 3 minuter innan du hämtar det, eftersom din gas körsträcka medan flyttar inte är 0 MPG. Du är i princip bara bränna bort bensin. Och börja inte din bil då spännet upp och sedan sätta dina väskor på ryggen och sedan sätta på din makeup sedan packa din smörgås och börja äta det. Bara starta din bil när du är verkligen redo att köra. Du bör starta den sedan en sekund eller två senare, ska flytta in i enheten eller bakåt och gå någonstans. Om du gör det kommer att spara mer gas än vad du kanske tror. Också, inte rev din motor för hög för att komma igång från en hållplats. Håll den under 2000 varv när det är möjligt. Också, fyller upp din tank runt när det är en bit under 1/8. Någon mindre gas och din bränslepumpen får inte leverera tillräckligt med bränsle för att köra effektivt. Och om du är en av de galna människor som alltid fyller upp vid halv, du bär runt en extra gäng pounds av bränsle hela tiden vilket är meningslöst.
10

Ett sista körning tips utarbetar. Komma så nära höga, breda fordon på motorvägen som möjligt utan att vara osäkra. Eftersom din bromssträcka är minst 4x kortare än en halv, om de slam på sina bromsar, du kommer inte att träffa dem så länge du reagerar tillräckligt snabbt. När du känner att din bil skaka lite fram och tillbaka, du vet att du är nära nog. Det är vinden virvlar runt i virvlar längs baksidan av fordonet du är bakom. Det är ett extremt lågt tryck område med mycket lite vindmotstånd. Enligt mina verkliga tester, gick jag från 30MPG till 37MPG genom att utarbeta bakom en semi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147902.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.