Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Typer av dimljus

"En bra dimljus producerar ett brett, bar-formad ljusstråle med en skarp horisontell cutoff", enligt Daniel Stern, en konsult inom billampor vetenskap, teknik och reglering. Många fabriksinstallerad, återförsäljare-tillval och även eftermarknaden dimstrålkastare inte uppfyller denna standard. Detta händer när färgen på dimljuset ljuset inte matcha den juridiska standard och när orienteringen av dimljuset är felaktig. Syfte

Drivers slå på lampor bil dimma när väderförhållandena är dåliga och de behöver hjälp att se området omedelbart framför fordonet, de målade vägmarkeringarna och sidorna av vägen. Tyvärr, vad många förare får från sina dimljus är ljusstrålarna för liten för att göra en skillnad, förutom att producera reflexer som stör visionen för mötande förare.
Color ljusstrålar

Bra dimljus följer relevanta rättsliga normer och använda lampor som producerar vitt eller selektivt gult ljus. När blått ljus subtraheras från vitt ljus, är resultatet selektivt gult, eller en sann gult. Tyvärr, i bilindustrin, annat än vitt ljus anses ofta vara vit. Till exempel, dimljus innehåller ofta blå högintensiva urladdningslampor (HID) lampor och brun-förseglade balkar, trots att deras ljus inte är vit. Andra dimljus sänder gul-färgade snarare än vitt ljus.

Blått ljus gör dåligt väder ännu svårare att övervinna. Det orsakar en bländning för förare som möter bilar som släpper ut Blåtonat ljus. Det finns vissa belägg för att gula dimljus är bäst på grund av fysiken i interaktionen av ögat med våglängder av olika färger av ljus. Dimljus får inte sända ljus annat än vitt och selektivt gult.
Omvandling av dimljus från vitt till selektivt gult

att konvertera vita dimljus till selektiv gul, kan du beställa selektiva gula lökar eller tillämpa en beläggning. Applicering av en beläggning är billigare. Innan applicering av beläggningen, ta bort lamporna och rengör linserna. Om lamporna har löstagbara linser, spraya deras inre snarare än yttre ytor. Använd flera lager av en genomskinlig gul färg med god vidhäftning och hållbarhet. Håll rockar tunn nog så att ytan är fuktig men inte igång. Låt varje lager blir nästan torr innan en annan. Lägg ytterligare skikt tills den selektiva gul nyans är ungefär två nyanser mörkare än du tänkt. Låt linsen beläggningar torra och härda innan du tar bilen på vägen.
Använd

När den används med strålkastare, bra dimljus hjälper direkt den totala ljusstrålen mot området omedelbart framför bilen, övervinna en del av visionen förlorade när strålkastarna orsakar bländning från dimma, regn eller snö. När det används utan strålkastare, bra dimljus belysa området omedelbart framför bilen, och på sidorna av vägen, nog för dig att köra säkert med reducerad hastighet.
P Om du kör i förhållanden illa nog att ring för dimljus utan strålkastare, vara säker på dina dimljus är bra. Kolla deras mål. Och sakta ner.

Stäng av dimljusen när villkoren är tydliga. Om den lämnas på, de ger för mycket ljus i förgrunden, minskar avstånd vision. De bidrar också skapa en bländning för mötande förare.
Lag

Förare på vissa ställen måste, enligt lag, slå på halvljus strålkastare när dimljusen är i använda. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148400.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.