Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur nedväxling en internationell sändning

bromsa en internationell lastbil med hjälp av transmissionen och motorn för ytterligare bromskraft genom nedväxling växlarna och använder bromsarna i harmoni. Förhindra onödigt slitage på bromsbeläggen och komma till ett stopp i ett kortare avstånd genom att låta från gaspedalen och låta drivlinan att bromsa trucken ner. Gör en smidig övergång från högre växlar till lägre växlar genom att lära sig att använda kopplingen, accelerator och stick shift tillsammans i en teknik som kallas dubbel-kramade. Saker du behöver
International lastbil med standard manuell shift växellåda
Visa fler instruktioner
1

Tryck ner kopplingspedalen i golvet och håll den där.

2

Shift transmissionen ur aktuell växel och i friläge.
3

Släpp kopplingspedalen och tryck snabbt till golvet igen. Detta kallas dubbel-kramade och är användbart på många internationella lastbilar som har en manuell transmission.
4

växellådans in i nästa lägre växel från ett det var i.

5

tryck försiktigt på gaspedalen. Samtidigt, börjar långsamt släppa kopplingen så att motorn och växellådan för att synkronisera.
6

Släpp kopplingen och gaspedalen helt och låt lastbilen att sakta ner till en lägre hastighet innan nedväxling igen. Trampa ned bromspedalen så nödvändigt att stoppa förr eller bromsa snabbare.
7

Upprepa denna process från de övre växlarna till de lägre växlarna, med den mellersta tredjedelen av varvtalsområdet för lastbilsmotorer som anges av varvräknaren.
8

Tryck på knappen kraftöverföringsbroms (även känd som en "Avgas broms" eller "Jake Brake") strax efter att ha släppt ner kopplingspedalen och gaspedalen på varje växel, hålla den nere tills redo att växla ner igen, för att ge ytterligare bromskraft utan slitage på bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149168.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.