Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man uppskatta Gas Mätarställning Per 100 Miles

Uppskatta bilens gas körsträcka är en relativt enkel process, förutsatt att du har en grundläggande förståelse för matematik. Medan många nyare modell bilar har elektronisk avläsning som ger din gas körsträcka när du kör, kan du bestämma körsträcka själv i den tid det tar dig att använda en tank full med bränsle. Saker du behöver Review, en miniräknare, eller tillgång till Internet till en online-kalkylator Review, en vägmätare som kan sättas till noll, eller papper och penna för att skriva ner din aktuella mätarställningen
Visa fler instruktioner
1

Det första du behöver göra för att fastställa bilens gas körsträcka är att fylla upp din tank. För att få de mest korrekta resultat, är det viktigt att du inte lägger till något mer bränsle när pumpen stängs av automatiskt.
2

Ställ din mätare vägmätare resa till noll, eller skriva ner bilens mätarställning omedelbart efter att fylla upp din tank. Sedan kör normalt tills du har använt upp det mesta av bränslet i tanken.
3

Refill din tank, minnas att inte lägga något mer bränsle när pumpen stängs av automatiskt. Skriv ner antalet liter som behövs för att fylla tanken.
4

Bestäm mängden körda miles. Om du hade ställt in trippmätaren till noll, helt enkelt skriva ner det numret. Om inte, dra ifrån din ursprungliga mätarställning från den nuvarande.
5

Dela antalet miles drivs av antalet använda gallon. Till exempel, om du har kört 300 miles och ditt lystmäte-up tog 12 liter, skulle du dela 300 med 12. Resultatet, 25, skulle vara antalet miles per gallon ditt fordon blir.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148295.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.