Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du korrigerar en Spin i Front fordon fyrhjulsdrift

Bild typiska film eller TV biljakt. De flesta människor bilden två bilar som slåss med varandra i vad som verkar vara en rök fylld drivande balett av skrikande däck, snabba redigeringar, böljande avgaser anteckningar, och massor av bilder och snurrar. Däremot kan en oväntad bild eller snurra i bilen vara skrämmande eller dödliga för den genomsnittliga bilisten, även i en framhjulsdriven (FWD) fordon. FWD bilar är inte immuna mot oväntade spins. Instruktioner
Oversteer /Spin
1

behålla lugnet och inte panik.
2

Identifiera vilken typ av spin du har drabbats. Om den bakre änden av fordonet börjar glida och diktera färdriktningen, detta kallas överstyrning. Vet vilken situation påverkar din bil, eftersom tillämpningen av en felaktig inmatning --- en för överstyrning samtidigt upplever en understyrning --- skulle göra situationen värre.
3

Steer i motsatt riktning av spin i en överstyrning situation. Om fronten på bilen pekar åt vänster, styra åt höger. Om de främre punkterna höger, styr vänster. Detta kommer att hålla din tänkta färdriktningen. Du kommer att behöva styra snabbt innan bilen snurrar helt runt, men gör dina korrigeringar så smidigt som möjligt. Skarpa och skärande ingångar till styrningen kan orsaka förlust av ännu mer dragkraft.
4

Applicera gaspedalen. Detta kommer att dra fronten av bilen ur spinn och föra de främre och bakre hjulen i linje igen. Addera Understeer /Slide
5

Identifiera vad som händer till ditt fordon. Om den främre delen av bilen skjuter brett mot utsidan av ett hörn, detta kallas understyrning.
6

Styr snabbt i önskad färdriktning (motsatt riktning bilden), sedan hålla din framhjul pekade i den riktningen. Denna teknik är känd som ansöker motsatt lås.
7

Applicera en kort, snabb dra av nödbromsen (om det är växelspak). Håll knappen nödbroms intryckt så att inte låsa bakhjulen, vilket skulle kunna orsaka en spinn. En snabb dragning kommer att stoppa de bakre hjulen och snabbt peka bilen i önskad färdriktning.
8

De-ingrepp i nödbromsen, och tillämpa gaspedalen. Aldrig använda gaspedalen samtidigt upplever en understyrning situation, eftersom din framdäcken har redan förlorat dragkraft, kommer detta bara förlänga den tid det tar för dem att återfå den förlorade dragkraft, ökad bilden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148435.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.