Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tre hjul Vehicle Safety Issues

Med bensinpriser förväntas fortsätta stiga, har allmänhetens intresse för ekonomiska former av transporter stigit till nya nivåer. Trehjuliga fordon har ökat kraftigt i popularitet på grund av deras utmärkta bränsleekonomi och är snabbt på att bli en vanlig syn på vägen liksom smutsen. Med denna popularitet kommer också behovet av att förstå vissa grundläggande trehjuliga säkerhetsfrågor eftersom dessa fordon är annorlunda än konventionella fyrhjuliga fordon i sin utformning och hantering. Välta

grund av sin konstruktion, trehjuliga fordon har en högre tyngdpunkt vilket gör dem mer benägna att välta i bromsning varv. Detta beror på tröghet kan orsaka deras tyngdpunkt att förskjutas utanför det triangulära däckets kontaktyta som skapas av deras utformning och övervinna bilens stabilitet resulterar i en spets över. Speciella design överväganden såsom "luta trehjulingar" kan minska eller ta bort den välter chanser för fordon landsväg, men i allmänhet trehjuliga fordon förblir mer benägna att välta än fyrhjuliga fordon.

Styrning

Tre motorcyklister med ett hjul fram är benägna att en under-steer tillstånd, där tröghet övervinner väggreppet för framhjulet under en sväng, vilket orsakar att fordonet fortsätta spårning i en rak linje i stället för i den önskade riktningen. Omvänt, tre motorcyklister med en enda bakhjul tenderar att uppleva över styr, där fordonet tenderar att tappa greppet i baksätet under en tur orsakar den bakre delen av fordonet att glida mot utsidan av en sväng, ibland resulterar i en spinn.
Exponering

De tre motorcyklister är en öppen luft design, vilket innebär att föraren utsätts utan omgivande hölje. På grund av detta, chaufförer möter ökad risk för skador från skräp och olyckor. Följaktligen, tre motorcyklister kräver säkerhetsutrustning som liknar en motorcykel, med hjälmar, stövlar och skyddsglasögon rekommenderas starkt. Addera Utbildning

trehjuliga fordon kräver utbildning och erfarenhet inom För att vara en säker drift. Oerfarenhet är en av de främsta orsakerna till olyckor med tre motorcyklister och en av de mest undvikas liksom. Kurser finns riktade specifikt till trehjuligt fordon drift och rekommenderar med federala och statliga myndigheter. Information om kurser och säkerhet kan erhållas genom att kontakta lokala DMVs, och i de flesta stater licensiering är obligatoriskt att använda trehjuliga fordon på vägarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148368.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.