Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Parkering Säkerhetstips

Parkering en bil verkar enkelt, men det resulterar ofta i fender-bender incidenter, och ibland allvarliga olyckor, skador eller dödsfall. Enligt Independent Insurance Agents of America (IIAa), en av fem påståenden bilförsäkring kommer från incidenter i parkeringsplatser. Parkering kan vara svårt i trånga partier och gator, men det kan göras på ett säkert sätt. Park Defensivt

Förare bör leta efter parkeringsplatser som inte tränger de fordon bredvid dem. Bilen bör parkeras i mitten av parkeringsplats med gott om plats på båda sidor för passagerarna att komma ut. Det rekommenderas också av National Safety Council att fordonen tillbaka till en parkeringsplats för att ge dem ett enklare och säkrare exit. Deras motivering är att människor i allmänhet fäster större uppmärksamhet vid säkerhetskopiering till en parkeringsplats, men inte när du backar ut. De kan vara bråttom distraherad eller, vilket skapar risk för träffa fotgängare eller andra fordon.
Backing Flyttar

Enligt National Safety Council, en av fyra trafikolyckor orsakas av uppbackning drag. Backing olyckor orsakar 500 dödsfall och 15.000 skadade per år. I trånga utrymmen, är det en bra idé att göra en walk-around av fordonet innan du backar, för att leta efter dolda faror och mäta det tillgängliga utrymmet. Om du har dragit in på en parkeringsplats, kan du göra promenad-runt när du närmar dig bilen innan du lämnar utrymmet. Leta efter eventuella barn i området, gropar eller hinder däck. Efter promenaden-runt, ska föraren få i bilen och börjar backa i tid för att minimera risken för ändrade förhållanden, till exempel barn gick bakom bilen. Om möjligt, ha en spotter bistå med stöd använda handsignaler istället för verbala signaler. Drivrutiner behöver träna tålamod i en säker omgivning tills de blir förtrogna med hur fordon backar.
Parkering Situationer

För varje typ av parkering situationen, chaufförer ska signalera och sluta omkring sex till åtta meter från det utrymme för att varna bakomvarande dem om sina avsikter. Förare bör alltid söka det utrymme för människor eller hinder innan du fortsätter. Fortsätter in i utrymmet långsamt är viktigt i händelse ett föremål eller en person blir synligt när föraren drar in i fläcken. De flesta parkeringsplatser situationer involverar vinkel eller vinkelrät parkering. I dessa fall bör bilen stoppas även med trottoarkanten eller parkering linje för att undvika snubbling för fotgängare promenad förbi. För fickparkering, skall föraren vara ännu mer försiktiga i trafiken runt dem och de fotgängare och fordon som de kommer att finnas parkeringsplatser i mellan. Skanna området flera gånger är oftast bäst. Vid parkering i backe, är det viktigt att dra åt bromsen och förhållningssätt parallellt med och 12 inches från trottoarkanten. Om uppförsbacke, ska hjulen vridas åt vänster och mot vägen. Om i nedförsbacke, ska hjulen vridas rätt och mot trottoarkanten. Parkeringsbromsen även bör fastställas.
Säkerhet

Brott i parkeringsplatser och områden är vanliga och är en stor faktor i parkering säkerhet. Den IIAa rapporterar att 80 procent av brott som begåtts på shopping sker på parkeringsplatser. För att undvika bilkapningar, stöld, skadegörelse och andra brott, ska förarna parkera endast på väl upplysta områden. De bör hålla sina dörrar låsta tills deras tillhörigheter samlas, och sedan snabbt lämna fordonet. Bil dörrar och fönster ska alltid hållas låsta och shoppingkassar och värdesaker förvaras utom synhåll. När man närmar sig bilen för att lämna, ska förarna ha sina nycklar redo när du skannar området uppmärksamt för eventuella besvär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148477.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.