Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man undviker Jerks under körning Stick

Lära sig att köra stick är inte lika rakt fram som att lära sig att köra en bil med automatisk växellåda. En pinne förskjutning kräver att föraren hela tiden vara engagerade i växling av transmissionen från en växel till nästa att öka eller minska hastigheten. Förare kommer ofta orsaka att fordonet rycker vid växling på grund av oerfarenhet eller ovana med bilen och dess uppgifter som motorvarvet. Det finns några saker du kan göra för att undvika ryck i fordonet när du använder en pinne skift. Instruktioner
1

Tryck ner kopplingspedalen i golvet.
2

Flytta stick i första växeln och lätta på gaspedalen samtidigt långsamt släppa kopplingen. Se till att utföra denna övergång smidigt, eller bilen kommer jerk.
3

uppmärksam på ryck. Om fordonet ryckte, är revolutionen, eller varvtal på motorn antingen för snabbt eller för långsamt. Om bilen rycker tillbaka, skickar dig framåt, är varvtalet blir för lågt. Om varvtalet är för högt, kommer fordonet kraftigt framåt.
4

Lätta på kopplingen och på gasen vid växling. Om varvtalet är för lågt, skifta snabbare in tvåan innan varvtalet sjunker för mycket. Lägg gas vid lätta på kopplingen, men ta inte bort foten helt på gasen vid växling från första till andra växeln. Om varvtalet är för högt, vänta längre på varvtalet att sjunka innan inkoppling av kopplingen. Tryck sedan nedåt på kopplingen att dra motorvarvtalet ner innan de övergår till gas.
5

Sakta ner i en låg växel. Ta inte bort foten helt på gasen förrän du börjar bromsa. Detta kommer att bidra till att förhindra ryckighet när det saktar ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149536.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.