Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man Fäst Snökedjor till ett däck

Det finns flera olika typer av snökedjor, men alla är avsedda för användning i förrädiska förhållanden, och vid låga hastigheter. De viktiga saker att komma ihåg för någon typ är att du måste köpa dem för din exakta däckstorlek, och du behöver öva sätta dem på under torra förhållanden innan du behöver dem. Sedan, när du är på resande fot, förutse behovet av dem och dra över och montera dem innan du fastnar. Saker du behöver
Handskar
Visa fler instruktioner
montera kedjorna
1

Parkera fordonet på ett plant område med cirka 10 meter fritt utrymme på alla sidor av bilen och dra åt parkeringsbromsen. Du behöver utrymme att flytta däcken på kedjorna. Kedjorna går på drivhjulen, så om de föder för bak-hjulsdrivna bilar, och på framsidan för fram-och all-wheel-drive cars.Be tänker på trafiken, använd dina blinkers och bära ljusa färgade kläder, om möjligt.
2

Don dina handskar. Lägg en uppsättning kedjor ut framför varje däck på drivaxeln, med spetsen nedåt. Ta slutet av kedjan mot den främre av däcket, vidrör den. Sprid kedjan ut jämnt så det kommer att vara centrerad i vägen för däcket.
3

ställdon på slirskydd genom att flytta framåt ca två meter. Ställ bromsen, få ut ur fordonet och kontrollera justeringen, se till att sidorna av kedjorna är parallella med båda sidorna av däcken.
4

Använd krokar eller klipp (beroende på typ av kedjor du har) för att ansluta den inre kedjan först. Anslut sedan utanför kedjan, lämnar så lite slack som möjligt.
5

Anslut spännare remmar, i förekommande fall, på utsidan av däcket, engagerande utanför kedjan i en triangel eller stjärnmönster.
6

köra en kort sträcka, stoppa och kontrollera kedjorna för justering och dra åt dem vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148227.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.