Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man beräknar trippmätare

De flesta moderna bilar är utrustade med en bra funktion som kallas en trippmätare. Trippmätaren tillåter förare att spela körsträcka periodiserad mellan destinationer. Att veta den exakta körsträckan för en resa kan vara viktigt, speciellt om du håller på att ersättas av ditt företag för körsträcka. Lär dig att korrekt beräkna resa körsträcka om du inte har en trippmätare. Saker du behöver
Anteckningar
Pen
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Skriv ner din vägmätare körsträcka omedelbart innan du påbörjar din resa. Vissa odometers har decimaler att lista tiondelar av en mil reste, andra bara uppdateras efter varje mil. Anteckna tiondelar om din vägmätare är utrustad med den här funktionen. Exemplet vi kommer att använda är 23,567.6 miles.
2

Drive som du normalt gör på din resa. Det finns inget behov av att göra ytterligare körsträcka anteckningar om du går utanför din rutt för ett stopp. Om du gör ett stopp, anteckna körsträcka innan du hämtar ut din huvudsakliga vägen, liksom din körsträcka när du får tillbaka på din rutt. Bestäm mängden miles din stopp krävs.
3

anländer till din slutdestination och skriv ner din totala mätarställning. I vårt exempel kommer vi att använda en slutlig mätarställning på 23,758.4 miles. Vi kommer att dra 0.4 miles för våra stop, som ett exempel
4

Använd din räknare för att subtrahera din utgångspunkt mätarställningen från din slutliga mätarställning (23758,4 till 23567,6 = 190,8).. I vårt exempel, skulle den totala körsträckan periodiserad vara 190,8, men gjorde vi ett stopp som sattes 0,4 miles till vår totala, så kommer vi att dra av ytterligare körsträcka ur totalt (190,8-,4 = 190,4). Den totala trippmätare skulle vara 190,4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148131.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.