Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Försiktighetsåtgärder för fordon på väg med tung utrustning

Många skämt som var de bor, det finns bara två årstider: byggandet säsongen och resten av året. Vår förkärlek för att köra personliga bilar istället för att använda kollektivtrafiken och bekvämligheten med frakt via lastbil istället för på järnväg ger byggandet säsongen. Den som kör mycket är säkert att stöta på tung utrustning som används i byggplatser som utökar vårt lands vägnät samt den stora utrustning som krävs i besättningar behålla vår befintliga infrastruktur av vägar, broar och överfarter. Säkra körvanor i arbetsområden är obligatoriska för att garantera säkerheten för alla. Minska hastigheten

Ingen faktor orsakar fler olyckor i arbetet zoner än hög hastighet. Så sakta ner och iaktta de lägre hastighetsgränser som ofta satt (och påtvingad) i byggplatser. Även om det kan verka som om det tar evigheter att passera genom en konstruktion zon med låg hastighet, den faktiska tid som sparas genom att snabba faktiskt står för bara några minuter, i värsta fall. När du har minskat din hastighet till en säker nivå, kommer du att bättre kunna vidta andra försiktighetsåtgärder för att passera genom zon säkert.
Lyssna

Tung utrustning är bullrig , så lyssna för den. Stäng av radion eller ljudsystem och ens knäcka fönstren öppna för att tillåta byggandet ljud i din bil. All den mobila tung utrustning är utrustad med högljudda back-up alarm signalering till dig och andra att det rör sig baklänges. Mest tung utrustning gör extra högt motorljud när det först börjar röra eller arbetar under hög belastning. Alla dessa ljud är ledtrådar förvarna dig att uppmärksamma vägen.
Titta efter tecken

Alla byggplatser posta varningsskyltar för att varna dig om män och maskiner som arbetar på eller intill vägen. Många gånger kommer du att se flaggan män på tull när maskinen behöver resa på eller korsa vägen med täta mellanrum. Titta efter tecken och följa dem. Titta efter flagga män och följer deras instruktioner
defensiv körning

Defensiv körning är baserad på antagandet att den "andra killen" kommer att göra något fel. - så se upp för honom. Vid körning där tunga utrustningen används, använd defensiv körteknik. Räkna med dumper dra framför dig. Planera i förväg för bulldozer att driva något i din väg eller back-hacka operatören att svänga skopan på ditt sätt. Ingen av dessa händelser kommer förmodligen att hända, men om du förväntar dig att de ska hända, kommer du vara redo att avvärja en eventuell olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149462.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.