Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man rida en fyrhjuling

Ridning en fyrhjuling är annorlunda från att rida någon annan typ av fordon. Ridning en fyrhjuling kan vara roligt, arbete eller fritidsaktiviteter. Många jägare använder fyrhjulingar för att komma längre in i skogen där lastbilarna inte kan gå. Andra rida fyrhjulingar att hala och dra saker. Fyrhjulingar är också roligt att rida i leran, på stranden och i fält. Säkerhetsåtgärder bör följas när man rider en fyrhjuling, eftersom fordonen kan vara farliga om de används felaktigt. Saker du behöver
ATV ridhjälm
Långa byxor
Handskar
Visa fler instruktioner
Automatisk fyrhjuling
1

Sätt nyckeln i tändningen och starta fyrhjuling. Kontrollera att mätaren för att se till fyrhjuling har tillräckligt med gas.
2

Tryck gasen, antingen med tummen på handtaget eller med foten på pedalen. Håll det sakta tills du får kläm på saker.
3

Vrid fyrhjuling vänster eller höger genom att vrida styret i önskad riktning. Turning för snabbt, men det gick snabbt kan göra dig glida av sitsen. Var försiktig när du kör fort. Turning under körning mycket långsamt (mindre än 2 mph) kan göra styret svårt att vända. Snabba upp något för att göra skarpa svängar lättare.
4

Håll bromsen för att stanna helt. Tryck bromsen lätt att bromsa. Addera Manual fyrhjuling
5

Placera nyckeln i tändningslåset och starta fyrhjuling. Kontrollera att mätaren. Sätt foten under kopplingen (sitter på vänster sida av fyrhjuling nära foten vila), och dra upp det en gång, så låt upp och placera din fot tillbaka på fotstödet. Detta sätter du i första växeln. Tryck på gasen och börja gå.
6

Låt bort av gasen för bara en sekund samtidigt som du drar upp kopplingen igen, sätta dig in i andra växeln. Fortsätt att trycka på gas. Upprepa detta steg för varje högre växel när du accelererar mer.
7

Kliv ner på kopplingen en gång för att retardera till en växel lägre. Varje gång du kliver på kopplingen, växlar växellådan ner en växel, vilket gör fyrhjuling för att sakta ner.
8

Stoppa fyrhjuling med bromsar ner till första växeln, och sedan avgå en gång för att nå neutral. Tryck på bromsen för att stoppa helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148035.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.