Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Mix Bias & Radial Däck på en Trailer

Bias däck är uppbyggda av omväxlande skikt, eller skikt av gummi-belagda sladdar, vanligen nylon eller kevlar. En förspänning däck är konstruerad för att fungera som en enda enhet, när sidoväggarna flex, komprimerar slitbanan, vilket orsakar ojämn förslitning och grepp. Radialdäck har stålkablar som löper parallellt med varandra vid en 90-graders vinkel mot den periferiella mittlinjen för däcket. Radial konstruktion ger en mer flexibel däck med bättre bränsleekonomi. Bias däck används i raka linjer bogsering applikationer, medan radialdäck används för personbilar. Saker du behöver
Stoppklossar
Trailer jack
rörtång
däckdemonteringsverktyg
Nytt däck
Air kompressor
Visa fler instruktioner

1

Räkna antalet axlar på släpet. Släpvagnar med mer än en axel kan ha blandat däckkonstruktion. Varje axel måste emellertid ha samma typ av däck konstruktion för att undvika skador. Släpvagnar med en enda axel rekommenderas att ha samma typ av däck, radialdäck eller bias-ply, på alla hjul.
2

Identifiera lagret som ska användas på varje axel. Varje axel skall ha samma däck-lagers konstruktion typ på alla hjul. Identifiera vilka däck ska bytas. Brace släpvagnen med stoppklossar på ena sidan av vagnen. Jack the trailer på den motsatta sidan. På den kapade sidan av släpvagnen, använd rörtång för att lossa och ta bort muttrarna och hjul.
3

Töm däcket på luft. Använd verktyget däcket bort för att ta bort däckvulsten från fälgen. Ta bort däcket från fälgen.
4

Installera det nya däcket på hjulet. Sätt tillbaka däckvulsten på fälgen. Använd kompressor för att blåsa upp däcket till maximalt kallt lufttryck.
5

Installera det nya däcket och hjulet på en axel. Montera och dra åt muttrarna. Sänk domkraften. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149531.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.