Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan eliminera Tuner Statisk från en Radio

Frequency Modulation (FM)-tekniken har tekniska begränsningar i bilradioapparater. När du kör, kommer du att märka att en stationens signal blir svagare ju längre du kör från broadcast masten. Signalen blir starkare, klarare och har mindre statisk ju närmare du kommer. Du kanske också märker brus-liknande störningar när du är i staden. Med Amplitude Modulation (AM), kanske du märker ännu mer statisk särskilt nattetid. Det finns åtgärder du kan vidta för att eliminera statisk från en radio. Instruktioner
1

Förläng ditt teleskopiska antennen helt.
2

Drive närmare sändning masten av FM radiostation som du vill lyssna på, eller ställa om till en ny station . Addera 3

Sök igenom om du upplever störningar på FM. Statisk på FM orsakas ofta av signal uppdelning - där en reflekterad signal träffar antennen samt den direkta signalen. Detta kan ibland elimineras med en ny sökning.
4

Sök igenom om du upplever störningar på AM. Statisk på AM orsakas ofta av eftertanke. Reflektion är där signalen reflekteras av den övre atmosfären, det förekommer främst på natten. Två stationer på nära frekvenser kan störa varandra när reflektion sker.
5

bilresa från kraftledningar och hålla sig borta från elmotorer om du upplever störningar på AM-bandet.

6

Cykelställ och redskap med en hel del metall kan orsaka störningar. Ta bort den här växeln när den inte används för att eliminera statisk elektricitet från en radio.
7

Utvärdera om statiska sker på samma gata eller vid samma tidpunkt. Om så är fallet, har den statiska en miljömässig orsak, och det enda du kan göra är att variera din rutt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148379.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.