Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att parkera en bil på gatan

säkert parkera din bil är en av de viktigaste sakerna att veta hur man gör. I en parkeringsplats, ytan oss oftast platt, med trevliga riktlinjer som gör det lätt att säkert göra parkeringen. Parkera din bil på gatan, däremot, är en helt annan boll av vax. Det finns flera saker som du måste vara medveten om när du deltar i gatuparkering. Saker du behöver
Bil
Finns gatuparkering
Visa fler instruktioner
1

Titta på det område där du tänker parkera. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för din bil att passa, så att du kan komma in och ut ur utrymmet och du inte hindrar andra fordon. Observera också färgen på trottoaren, som olika curb färger har olika restriktioner för deras användning (t.ex. röd = inte parkera där, vit = laddzonen).
2 p Om det finns utrymme för din bil och du behöver inte nödvändigtvis att fickparkera, drar bilen åt sidan av gatan, intill trottoarkanten. Den högra sidan av bilen bör inte vara mer än 12 till 18 inches bort från trottoarkanten. Om du är längre ut det än, kan din bil posera som en fara för andra förare.
3 p Om du behöver fickparkera i ett utrymme som är tillräckligt stor för din bil, Dra bredvid bilen framför parkeringsplats och signal till höger (detta informerar på mötande trafik om din avsikt att parkera). Placera bilen i omvänd och säkerhetskopiera samtidigt vrida ratten åt höger. Detta gör att baksidan av bilen att svänga in i fläcken. När din bil är ungefär halvvägs in, vrid ratten tillbaka till centrum för att svänga den främre delen av bilen till platsen, samtidigt som man fortsätter att röra sig bakåt. Center fordonet i parkeringsplats
4 p Om man parkerar på en kulle, finns det ytterligare ett steg du måste ta:. Dra intill trottoarkanten som du gjorde i steg 1, vilket gör att du är nära trottoarkanten. När din bil är i plats, placera foten på bromsen och sätta bilen i friläge. Vrid ratten (och däck) mot vänster, om du kommer uppförsbacke, eller åt höger om du kommer nedförsbacke. Ta bort foten från bromsen och låter bilen rulla så att framdäcken rulla in i trottoarkanten. Placera bilen i parken och dra upp parkeringsbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148191.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.