Hur Decode Toyota VIN siffror

Varje fordon byggs från 1981 och framåt har en unik Vehicle Identification Number som när avkodas, beskriver fordonet i fråga om tillverkare, platsen för tillverkning, märke och modell, och tillverkningsnummer. Fordon byggda före 1981 kan ha 11 till 17 tecken i deras VIN. Samtliga Toyotas kommer att dela några VIN siffror, men ingen är identiska. Instruktioner
1

Hitta VIN på fordonet. Letar du efter den VIN stämplat på fordonets är mer exakt än att ta VIN från registreringsbevis som det finns en liten chans att vins inte kan matcha i fall av bedrägeri. Den VIN kan hittas på framsidan av motorblocket, nära vindrutan bricka reservoar, på förarsidan dörrposten, innanför förarens dörrposten, under reservdäck eller på en bakre hjulhus.
2

Titta på första tecknet i VIN. Detta avser i tillverkningslandet. För USA, kommer detta tecken att vara en 1, 4 eller 5, och för Japan, kommer detta att vara en J.
3

Se det andra tecknet är ett T, för Toyota . Om det andra tecknet är inte ett T, kan du ha misstagit annat fordon kodsystem i fordonet för ett VIN, eller din bil är inte en Toyota.
4

behandla nästa fem tecken som en sektion. Detta avsnitt anger fordonets detaljer såsom serier, kroppstyp, motor, återhållsamhet och linje, men tecknen kanske inte i denna ordning.
5

Behandla nästa tecken i isolering. Denna karaktär kommer att bli ett nummer från noll till nio eller X. Detta är en kontrollsiffra som används för att förhindra att fordon bedrägeri. Den beräknas med hjälp av numeriska värden från de andra karaktärerna i VIN. Ta reda året bilen tillverkades genom att titta på den tionde tecknet i VIN
6

. Detta kan vara en bokstav eller en siffra. Sekvensen börjar med ett A för 1980 år och slutar på en Y för år 2000. För 2001, är tecknet en 1 och framåt, fram till 2010, då alfabetet börjar igen med ett A. Bokstäverna I, Q och O som inte används i vins eftersom de lätt misstas för andra tecken.
7

Ta reda på vilken växt fordonet byggdes genom att titta på tecknet i position 11. Till exempel står C för Ontario, Kanada växt, står U för Georgetown, Kentucky och Z står för Fremont, Kalifornien.
8

Behandla de sista tecknen som en sektion. Dessa sex tecken representerar produktionssekvensen av fordonet som det gjordes i anläggningen. Detta avsnitt kommer att vara unik för just denna bil.
9

Mata in VIN i en online-dekoder som Motoverse att få en detaljerad resultat av vad alla tecken betyder för just din Toyota.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145735.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.