Hur man bogsera med en 1987 Ford Ranger

Ford introducerade Ford Ranger 1983 för att ersätta ett importerat fordon som tillverkas av Mazda. År 1987 uppgraderade Ford 4x4 med en High Rider STX paketet. Detta gav lastbilen en högre ride och en säng-monterad ljus bar. 1987 Ranger erbjöds med två motor alternativ: en 2,3-liters, 4-cylindriga och en 2,9-liters, 6-cylindriga. Dragkapacitet för Ranger beror på motorns storlek. Instruktionsboken kan berätta vad din specifika kapacitet är. Instruktioner
1

Bestäm den totala vikten för släpvagnen ska dras. Detta är släpets massa plus massan av lasten. Den information som finns kanske på släpets typskylt eller genom att ta vagnen till ett offentligt fordonsvikt skala
2

Verifiera skumt s dragkapacitet genom att spela in sin klass från typskylten på Hitch:. Klass I (upp till 2.000 pounds), klass II (upp till 3500 pounds), Klass III (upp till 5000 pounds) och klass IV (upp till 10.000 pounds). Om Ranger inte har ett skumt, men i stället en boll montera på stötfångaren, konsultera instruktionsboken för sina begränsningar.
3

Verifiera Rangers dragkapacitet från instruktionsboken. Använd denna information för att avgöra om lastbilen kan säkert bogsera släpet. Fordonet och hitch s kapacitet måste vara större än den totala massan av vagnen och lasten. Om bilens dragkapacitet är 2.500 pounds och släpet och lasten väger 2,700 pounds, är det osäkert att bogsera släpet.
4

fästa släpets till fordonet. Säkerhetskopiera Ranger till släpets tungan. Sänk tungan på skumt och lås den på plats med spärren. Säkra spärren genom att sätta ett skumt stift genom den.
5

fästa släpets kedjorna på fordonet i ett korsande mönster.
6

fästa släpets elkontakten till bilens mottagare. Testa släpets lampor genom att cykla genom de olika kombinationer och bekräfta lämplig belysning på baksidan.
7

Gör en sista dubbelkolla om fordon, släpfordon och alla anslutningar genom att gå helt runt det.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145789.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.