Vad är en Dot test för lastbilsförare?

En DOT, eller Department of Transportation, är testet administreras av stater för förare i semi-trucks, eller traktor med släp. Undersökningen testar den kompetens och kunskap för förare i kommersiella fordon. Federal Oversight

Federal Highway Administration utfärdar standarder för provning och varje stat administrerar testet, enligt fmcsa.dot.gov.
Ämnesrubriker

Licenser består av tre klassificeringar: Klass A för att driva fordon över £ 26.001. och bogsering på över £ 10.000, klass B för fordon över £ 26.001. och bogsering enligt 10.000 £,.. och klass C för förare som transporterar mer än 16 passagerare eller farligt material
ytterligare tester

Vissa DOT tester kan kräva olika standarder. Att köra en traktor-trailer med en dubbel släpvagn får endast kräva ett kunskapstest, men kör en multi-passagerare sannolikt att kräva kunskaper och färdigheter testning.
Test Innehåll

tester består vanligen av en 30-fråga allmänna kunskaper examen, med minst poäng av 80 krävs procent, och en drivande färdigheter test. Addera Vem ger testet?

Utbildning faciliteter, såsom lastbil skolor eller privata företag kan ge prov så länge det är samma examen som godkänts av staten.
Jäv

Passerar DOT Testet innebär inte nödvändigtvis en kan köra ett nyttofordon. Statliga myndigheter kan diskvalificera förare av många skäl, såsom rattfylleri övertygelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145290.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.