Vad är Posi Track?

Posi-Track är en förkortad samlingsnamn för GM-märkesvaror namn "Positraction." Det är en typ av differential med begränsad slirning. För att förstå hur limited slip differentialer eller arbetar LSD, måste du förstå hur en differential fungerar, och hur det relaterar till vridmoment. I grundläggande termer, tar en differential kraften från koppling av din motor och överför den till dina hjul. Vad är en Differential

differentialen på en bil är placerad i mitten av axeln. Den återfinns på bakaxeln i en bakhjulsdriven bil, framaxel en framhjulsdriven bil och på båda axlarna för en 4-wheel eller fyrhjulsdrift bil. Enligt definitionen av

Merriam-Webster Dictionary, en är "en drive-tåg växelaggregatet förbinder två kolinjära axlar eller axlar (som för de bakre hjulen på en bil), och som tillåter en axel att rotera snabbare än den andra."

Spool Differential

spolen diffspärrar båda sidor av axeln så att vridmomentet fördelas lika på båda hjulen hela tiden. Detta är användbart i off-road och dragracing applikationer, men kan orsaka bakre änden att glida okontrollerat i snabba svängar på trottoaren.
Öppen differential
< p> En öppen differential tillåter de två hjulen att snurra med olika hastigheter från varandra. Vid kurvtagning eller vrida det inre hjulet har mindre av ett avstånd att resa än den yttre hjulet. En öppen differential gör det yttre hjulet för att göra fler varv att hålla den från att dra eller skjuta. Nackdelen med en öppen differential är det alltid kommer att överföra vridmoment lika, således hjulet med minst motstånd kommer att glida och inte mer vridmoment kommer att tillämpas. Detta innebär att om ett hjul är på is eller snö och den andra på torr asfalt, kommer hjulet som slirar få moment, eller "makt" och hjulet på torr asfalt kommer inte få tillräckligt vridmoment för att driva den framåt. Med andra ord, "du är fast!"
Diffspärr

differentialbroms är kanske den mest mångsidiga, som den presterar bra i ett brett spektrum användningsområden. Ett begränsat slip system använder kopplingar eller fjädrar mellan de två halvorna av axeln att tillämpa moment lika men ändå tillåter ett "begränsat" mängd slip vid kurvtagning, svarvning eller vid acceleration i löst grus, sand, lera eller snö. Denna typ av differential-systemet var märkta av stora bilföretag. Några av de mer kända är GM: s PosiTraction, Fords Track-Loc och American Motors Corporation Twin-Grip.
Typer av Limited Slip Differential
p Det finns två typer av limited slip differentialer:. mekanisk och trögflytande typ

Mekaniska limited slip differentialer fungerar med hjälp av antingen ett kopplingssystem som diskuterats ovan eller den mer moderna vridmoment känsligt system. Denna typ av system använder kopplingar istället för växlar för att justera glidning.

Viskös typ limited slip differentialer arbetar med hjälp av en tjock, viskös vätska för att ge motstånd för att uppnå samma typ av egenskaper hos kopplingssystemet. Detta är också ett populärt program för fyrhjulsdrivna fordon kör så det låter mer "glidning" på torr asfalt i hög hastighet svängar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145453.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.