Vilka är de delar av ett säkerhetsbälte?

Säkerhetsbälten är mer än bara ett band och spärr. Många olika delar komponera ett system som är utformat för att hålla dig på din plats och i fordonet, när det är nödvändigt. Spärr

enda bit bilbälte utrustning till höger (om du är i förarsätet), oftast detta doohickey är fäst i golvet och lås i resten av säkerhetsbältet, hålla dig på plats i händelse av en kollision.
låstungan

del som snäpper spärren. Det kan glida upp och ner i bältet, att anpassa sig till en position som är mest bekväm för dig.
Förspännaren

Detta system drar tillbaka bältet för att hålla den företag medan du kör. Det låser också vid en kollision för att hålla dig på plats.
Höjdjustering

stationerade över vänster axel där remmen fäster vid dörrstolpen, gör denna del för att flytta den högsta delen av bältet uppåt eller nedåt. Riktaren är i huvudsak en administrativ funktion - det lindrar skav på halsen av förare som är längre eller kortare än en förare av medellängd. Enligt "Våga reparera bilen," inte varje fordon har en justerare. Annonsen Addera Extender

Denna extra utrustning (som inte ingår i din bil, måste köpas separat) kan du skapa mer utrymme om bilbältet är för liten för att passa runt din torso och midja och ändå spärren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145388.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.