DOT Krav för en CDL

Förenta staternas Department of Transportation (DOT) kräver förare av kommersiella motorfordon (CMVs) för att uppfylla de grundläggande kraven, betecknas med mottagandet av en kommersiell körkort (CDL). CdLS ges vanligen av enskilda statliga myndigheter, men den federala regeringen har grundläggande kraven genom en indelning av DOT kallas Federal Motor Carrier Safety Administration (FMCSA). Rekord kontroller

Den federala regeringen kräver tillstånd för att utföra en kontroll av varje CDL sökandes rekord. Staterna måste använda två olika databaser för att göra detta: Commercial Körkort Information System (CDLIS) och National Driver registret (NDR). Den CDLIS ger information inifrån staten, och NDR ser till att den sökande inte är diskvalificerad från att inneha ett körkort i en annan stat eller inte har en licens från en annan stat. Förare får bara ha en licens från en annan stat för de första 10 dagarna efter att de har utfärdat ett nytt körkort utan måste överlämna handlingen vid denna tidpunkt. Staterna måste få en kopia av förarens rekord från varje stat där han har innehaft en licens under de senaste 10 åren. Staterna ska se till att föraren har ett bra rekord, vilket innebär att föraren inte har haft en licens tillfälligt, upphävas eller återkallas, har inte haft några allvarliga trafikförseelser i det förflutna, och har aldrig varit inblandad i en olycka där föraren befanns vara ansvarig.
Knowledge Test

DOT kräver också delstatsregeringen för att administrera ett skriftligt kunskapsprov till varje förare sökande. Staterna utveckla sina egna tester, men de tillhandahålls grundläggande krav från den federala regeringen. Dessa inkluderar en kunskap om de olika typer av fordon som används i yrkesmässig trafik, en förståelse för hur dessa fordon arbete och en förståelse för de lagar The DOT gör dessa standarder finns på FMCSA webbplats och genom manualer och tester prov som lämnas till stater på efterfrågan. Kunskapstester måste ha minst 30 punkter. Sökande måste få minst 80 procent av frågorna på kunskapstest korrekt. Särskild tonvikt ligger på att testa kunskaperna om tryckluftsbromsar. De sökande måste ha en allmän kunskap om hur luft bromsarna fungerar, de särskilda farorna med olika typer av systemfel, och hur man kan övervaka ett system för luftbroms och upptäcka problem, inklusive specifika tester som kan köras när ett fordon är på väg. Föraren måste passera avsnittet luftbroms av det skriftliga provet och passera kompetens test på ett fordon som är utrustat med tryckluftsbromsar för att driva ett fordon med tryckluftsbromsar.
Skills Test

kompetenstest måste tas i ett fordon som liknar den som den sökande kommer att köra medan du arbetar. Den sökande måste lyckas genomföra alla nödvändiga uppgifter som anges i den statens test. Dessa inkluderar visar hur signalen avsedd rörelser, hur man gör akuta manövrar, hur man styra bort från hinder och hur man återhämta sig från medar. Den FMCSA låter en enhet förutom licensiering staten att administrera kompetenstest förutsatt några krav är uppfyllda: testet måste vara samma som den som ges av staten, skall examinator låta FMCSA att inspektera sina rutiner från tid till annan, staten måste inspektera examinator minst en gång om året, och alla examinatorer måste uppfylla samma krav som staten.
licensavtalet

staterna får utforma CDL dokument själva, men FMCSA har vissa krav. Dokumentet måste ha antingen orden "Commercial körkort" eller förkortningen "CDL" på det, och det måste ha förarens namn, adress, underskrift, födelsedatum, kön, längd och ett färgfoto av föraren. Det skall innehålla namnet på den som har utfärdat körkortet, licensnummer, utgivning och utgångsdatum, den klass av fordon som föraren har tillstånd att köra, och de påskrifter som föraren har fått, samt ange om eller inte föraren har tillstånd att driva ett fordon med tryckluftsbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145369.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.