Arbeta med en gaffeltruck

Gaffeltruckar, formellt kallas motordrivna industritruckar, är fordon som kan lyfta ett stora mängder av vikt. De används i lager, lastkajer, och någonstans att tunga material måste flyttas eller staplas. Gaffeltruck fungerar på liknande sätt till bil: De har en gaspedal, en ratt och bromsar. De har också tre spakar som finns på höger sida som styr gafflarna. Största försiktighet när du använder ett stativ, och observera att varje modell fungerar något annorlunda. Instruktioner
1

Klättra på gaffeltruck och sitta ner i sätet. Sätt på säkerhetsbältet. Sätt foten på bromsen och vrid på nyckeln, precis som om du var i en bil.
2

Ta den andra spaken på höger en dra tillbaka något för att tippa utgången av gafflarna upp från marken. Dra tillbaka på den första spaken till höger för att höja gafflarna 6 inches från marken.
3

Tryck växelspaken på rattstången framåt för att flytta gaffeltruck framåt, eller dra växelspaken tillbaka att sätta gaffeltruck i omvänd. Kör gaffeltruck till det önskade materialet som skall lyftas. Titta ner på botten av materialet, där du kommer att se två trä-inramade luckor. Styr trucken så att gafflarna radas upp med spåren. Använd den tredje spaken för att flytta gafflarna fram och tillbaka och åt sidorna om du behöver. Använd den första spaken för att höja och sänka gafflarna så att de passar in i skårorna.
4

Kör sakta framåt när gafflarna glider inuti spåren hela vägen tills de bottnar. Sätt foten på bromsen. Sedan ta tag i andra spaken och dra tillbaka den något att tippa materialet tillbaka något. Du kommer att känna gaffeltruck börjar ta vikten. Flytta handen till den första spaken och dra tillbaka för att lyfta lasten från marken.
5

Kör trucken långsamt till den plats där du vill ställa ner lasten. Sätt foten på bromsen. Ta första spaken och skjut på den för att sänka lasten till marken. Greppa den andra armen för att tippa lasten ner till marken. När du känner gafflarna lossna, sätta gaffeltruck i backväxeln och tillbaka ifrån lasten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145827.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.