SAE Lighting Standards

The Society of Automotive Engineers, eller SAE, är den organisation som ansvarar för att fastställa de flesta bil-standarder för tillverkning, testning och design av bilar och deras komponenter. SAE publicerar ett markfordon Belysning Standards Manual med dussintals standarder för branschpraxis, belysningsanordningar, positionering och märkning av belysningsanordningar, typer av paneler och blinkers, samt testmetoder och material. Belysning Identifikationskoderna

SAE ger en lista på 22 alfanumeriska koder för att beskriva de viktigaste belysningsanordningar som används i bilar, motorcyklar och lastbilar. Till exempel, dessa inkluderar "A" för reflexanordningar, "C" för motorcykel extra lampa, "F" för dimstrålkastare och "I3" för lampor blinkers med ett avstånd som sträcker sig från 75 mm till 100 mm på strålkastaren. Turning signallampor fördelade på 65 mm till 75 mm från strålkastaren faller under "I4."
Switchar och Flashers

SAE reglerar även placeringen och utformningen av alla signalanordningar, såsom belysning växlar och blinkers. Dessa enheter används för att signalera till andra förare och fotgängare i riktning och handling du utför. Signalanordningar uttryckligen regleras av SAE inkluderar strömställaren, regleras av SAE J253, Blinkersomkopplaren, infördes i oktober 1977 standard J598B, och backup lampa switch publicerades 1990 som standard J1076.


Road Belysningsanordningarna

Alla nya bilar skall ha minst två eller fyra strålkastare, som ger en övre och undre balk, minst två röda baklyktorna, två röda stopplyktor, en röd högt monterade stop, en vit bak-registreringsskylt lampa, två gula eller vita parkeringsljus, två röda reflexer på sidan, två röda sidomarkeringslyktor, en vit backup lampa och förmågan att driva alla signalljus som lyktor varningsblinkers. SAE erbjuder design och standarder positionering för alla dessa enheter enligt avsnitt 3.2 i sin belysning Standards Manual allt från standard J581 för övre balken lampor till J2829, en standard för optimering av låg balkar för fotgängare synlighet.

Test Procedures

SAE ger också normer och anvisningar om testmetoder för ljusutrustning. Till exempel beskriver standard SAE J575 hur belysningsanordningar för fordon mindre än 2032 mm breda bör testas, medan standarder J577, J1432, J1967, J2039 och J040 fokus på tunga fordon med en bredd som är större än 2,032 mm.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145783.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.