Vad är fel när din nyckel inte går att slå på tändningen ?

När din bilnyckel inte går att slå på tändningen , kan det finnas flera orsaker . Dessa inkluderar en förstörd viktig , slitna tändningslås och ratt som är låst på plats . I vissa fall kan du lösa problemet enkelt nog , men i andra kanske du behöver ha reparationer utförda . Skadad Key
p Om din nyckel är böjd , flisas eller sprucken , kan det inte vända . Det kan även fastna i tändningen . Om du klarar av att ta bort det utan hjälp av en låssmed , kassera den och använda en extra nyckel . Om nyckeln böjs bara något , men kanske du kan för att räta ut det så det kommer att fungera normalt .
Låst Styrning
p Om hjulen vändes svårt att höger eller vänster när motorn var avstängd , kan rattlåset eller stöldskydd stav har aktiverats . Vanligtvis om du kan skaka ratten till endera sidan , kommer nyckeln vända så småningom .
Slitna Tändningslås
p Om låscylindern bärs nog , det går inte att slå med någon nyckel och kommer att behöva ersättas . Detta är ett ganska vanligt problem på äldre bilar och bör åtgärdas snabbt . Annars kan du fastna någonstans vid sämsta möjliga tidpunkt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145686.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.