Hur för att Avgöra Bil bromssträckor

Noggranna beräkningar av bil bromssträckor är skyldiga för att bestämma den exakta mätningen för adekvat bromsning. Bromsförmåga avståndet i dess matematiska formatet tar inte hänsyn till väder-och vägförhållanden. I Dessutom, längre anser att denna beräkning inte den mekaniskt skick av bilen. Andra faktorer, såsom chaufför medvetenhet, hälsa-och nivå på nedskrivningsbehov (om alls), hjälpa till att avgöra bromssträckan. Beräkning bil bromssträcka inkluderar beräkning både tänkande distans-och faktiska bromssträckan. Att känna din bilens bromssträckan är ett bra verktyg att använda i samverkan med safe-driving praxis. Instruktioner

1

Bestäm din individuella tänkande avstånd. Denna Avståndet är den mängd av tid erfordras för dig att se en obstruktion framme av din bil och reagera till det genom att trycka bromsen. Tänkande tiden inkluderar den första steget av förverkligande och därefter reaktion tid. I fallet med bromsning, tänkande avståndet inkluderar tiden det tar föraren att flytta henne foten från gasen till bromsen. I allmänhet, är detta värde stort sett proportionell mot din fordonshastighet i miles per timme. Till exempel, om du kör kl 30 mph, är tänkande avståndet 30 fot.

2

Betrakta den typiska-sized fordonets: s genomsnittliga bromssträcka. Stoppsträcka kan figured genom att att använda en allmänna formeln, i vilken X = snabbhet:.. X (squared) /20 = bromssträckan i fot


3

Bestäm din bromssträcka genom att figuring din hastighet och att det multipliceras av sig själv. Sedan dividera med 20. Till Exempelvis, är lika med 30 mph gånger 30 mph dividerat med 20 45 fot. Denna siffra är din bromssträcka.

4

Lägg tänkande avstånd till din bromssträckan. För en bil färdas vid 30 mph, är den tänkande avståndet 30. Den bromsning Avståndet för samma bilen är 45 fot (se steg 3). Den Resultatet är en övergripande stoppsträckan av 75 fot, eller 45 fot + 30 fötter.

5

Anse att bromssträckor ökar exponentiellt med ökad hastighet. I Dessutom, spelar synligheten en great roll i att bromssträckor. Nighttime bromsning är väldigt annorlunda från dagtid bromsning. Lägg in inclement väder och de stoppanordningar Ökar avståndet.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145176.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.