Automotive Elektriska komponenter

En bil består av hundratals bitar, inklusive elektriska komponenter. Huvudsakligen drivs av batteriet, består en bils elektriska kraftsystem på en bana av sladdar och säkringar. Den elektriska ledningar bär ström och effekt tillförs från bilbatteriet och styr den till de olika elektriska komponenterna. Batteri

Batteriet fungerar som bilens primära källa till elektrisk energi när du startar eller stänger av motorn. Det levererar elkraft till alla komponenter, inklusive tändsystemet och starter, alltså bilens elsystem beror på batteriet. Det ger också extra kraft när mängden elektrisk kraft som behövs överstiger generatorns utbudet.
Generator

Generatorn befogenheter bilens tillbehör, såsom radiosystemet och lampor , när motorn är igång. Genom att omvandla kraften från bensinmotorn till elektrisk energi, det håller många av de elektriska komponenterna igång ordentligt. Den laddar även batteriet när batteriet förlorar en del av sin styrka för att driva på bilen. Generatorns delar sitter vanligtvis inuti ett aluminiumhölje som genererar likström.
Starter

starter "startar" motorn när du slår på tändningen . Dess huvudsakliga beståndsdel, starter switch, styr flödet av el från batteriet till startmotorn. Startmotorn ligger vanligtvis på baksidan av motorn eller på framsidan av överföringssystemet.


Lights Ett bilens belysning förbättrar trafiksäkerheten och minimerar nattliga olyckor . Den fordonets belysning inkluderar strålkastare, bakljus, dimljus och andra ljus exteriör belägna på framsidan, sidorna och bakre delen av fordonet. När du aktiverar en ljusets strömbrytare, reser en elektrisk signal från bilens batteri till sina ytterbelysningen, ger dem möjlighet att sätta på och stänga.
Andra komponenter

Många andra enheter som förbrukar elektricitet genom att omvandla elektrisk energi till andra former av energi för att tillåta enheter att fungera. Dessa enheter använder motstånd för att omvandla energi till värme, ljus eller rörelse. Många givare och ställdon använder också motstånd mot förnuft och övervaka driftsförhållanden. Några andra enheter som använder el i bilar har sensorer och larm, samt bilens radio och mediaspelare, antennaggregat och vindrutetorkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145687.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.