Idaho fordonets registreringsnummer Lagar

Fordon i Idaho måste registreras och licensieras för att vara i överensstämmelse med gällande lag. Alla fordon som använder Iowa offentliga vägar, liksom alla båtar som byggdes år 2000 eller senare, måste licensieras. Äldre båtar kan licensieras, men det är valfritt. Idaho kräver vissa pappersarbete och avgifter för licensiering ett fordon, som varierar efter län samt efter typ av registreringsskylt söks. Fordon som licensieras

Alla Idaho invånare måste registrera och licensiera sina fordon. Om du precis har flyttat till staten, kommer du att bli officiellt bosatt i 90 dagar, och behöver registrera dina fordon innan dess. Om du redan är bosatt i Idaho och köpa ett nytt fordon i staten, måste du registrera fordonet inom 30 dagar från köpet. Om du är en Idaho bofast och köpa ett nytt fordon av staten, måste bilen registreras inom 30 dagar från att föra fordon i staten. Om du är en heltid student som går i skolan i Idaho, men du påstår hemvist i en annan stat, är du inte automatiskt betraktas som bosatt i Idaho och du behöver inte registrera dina fordon.

Fordon som måste registreras omfatta personbilar, lastbilar, fritidsfordon, släpvagnar resor, Släp som väger mer än ett ton, terrängfordon och snöskotrar. Båtar med ombord framdrivning, såsom motorbåtar och segelbåtar, som gjordes under år 2000 eller senare måste också vara godkänd. Det finns några fordon som kanske eller kanske inte behöver registreras, som omfattar husbilar, sopmaskiner gatan, stativ koncession och mopeder. Ägare av dessa fordon bör kontakta sina länets motorfordon kontor för mer information. Addera registreringskrav

Alla licensierade motordrivna fordon måste vara försäkrade med en minimal täckning av $ 25,000 för skada eller död av en person, $ 50.000 för skada eller död av två eller flera personer, och $ 15.000 för skada på egendom. Alla fordon måste också titeln innan de kan licensieras. Ägarna bör besöka Idaho Department of Motor Vehicles (DMV) hemsida för mer information om textning sina fordon.

När du går till DMV för att registrera din bil, bringa fordonet att du registrerar din lokala länet bedömarens fordon licensiering kontor. Fordonets identifieringsnummer ska besiktigas innan fordonet kan licensieras. Också föra den aktuella titeln och registrering, ditt personnummer och kontanter eller en check för registreringsavgifter.
Anmälningsavgift

Idaho, anmälningsavgifter varierar beroende länet. Ungefärliga avgifter är $ 35,00 till $ 60,00 för personbilar, $ 15,25 för motorcyklar, 30.00 USD för de första 12 meter och 2.00 USD för varje fot över 12 fot för båtar och $ 9.00 för husbilar och fritidsfordon.
Registreringsskyltar

delstaten Idaho kräver en främre och en bakre registreringsskylt för alla licensierade fordon. Idaho registreringsskyltar finns i en mängd olika alternativ, inklusive särskilda funktionshinder tallrikar, tallrikar hobby och plattor som hedrar dem som har tjänstgjort i det militära. Många av dessa alternativ registreringsskylt kan personifieras. Ytterligare avgifter för speciella plattor och plattor fåfänga tillämpas, och varierar beroende på plats. Addera Registrering Förnyelse

delstaten Idaho kommer att skicka dig en förnyelse kort strax innan bilen registrering löper ut. Årsavgifter varierar efter län och typ av registreringsskylt. Specialty plattor har en extra årsavgift på $ 25.00, och fåfänga plattor har en extra årsavgift på $ 15.00.
P Det finns flera alternativ för att förnya --- per telefon, per post, personligen eller online. Du kommer att behöva din registreringsinformation och en metod för betalning. För fullständig information och krav för ditt område och fordonstyp, kontakta Idaho Transportation Department eller besök deras hemsida.

Idaho Transportation Department3311 West State StreetP.O. Box 7129Boise, ID 83707-1129208-334-8000itd.idaho.gov/dmv/online_services.htm

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145366.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.