Hur räkna ut hur fort ett fordon färdades

Sambandet mellan hastighet, distans och tid är något som de flesta människor lär sig som barn. Arbeta ut hur fort ett fordon färdades är helt enkelt en tillämpad version av detta. Om du vet den tillryggalagda sträckan och den tid det tar, är det en enkel beräkning för att räkna ut hastigheten. Om du känner mindre information än detta, är det emellertid fortfarande möjligt att använda andra ledtrådar för att bestämma hastigheten hos ett fordon. Saker du behöver
Calculator (tillval)
Visa fler instruktioner
1

reda tillryggalagd sträcka. Om du vill räkna ut hur snabbt en plan resa var, till exempel, genom att mäta avståndet mellan flygplatserna, är det möjligt att bestämma avståndet, i synnerhet om en färdplan karta används. Likaså, genom att rita en bil resa på en karta med hjälp av ett snöre, kan exakt avstånd hittas. Ta reda på den tid det tar
2

. Ju kortare resan, desto viktigare blir noggrannheten. Om resan tog flera timmar, beräkningar till närmaste 10-minuters steg är oftast acceptabelt. För kortare resor, dock, är mer exakt timing behövs.
3

Dela sträcka som tagit tid. Till exempel, om du rest 1.500 miles i tre timmar, delar du 1500 med tre för att arbeta fram en hastighet på 500 miles per timme. Genom att justera de begagnade enheter, kan olika hastigheter beräkningar hittas.
4

Kontrollera att enheterna är den mest lämpliga för hastigheten rest. Till exempel, medan miles per timme är en acceptabel enhet för flygplan, för en sprinter detta skulle vara mindre. Att konvertera miles per timme i meter per sekund, multiplicera hastigheten i miles per timme med 1,5. En hastighet på 20 miles per timme är cirka 30 meter per sekund.
5

Använd annan data för att beräkna hastigheten om avståndet eller tiden inte är känd. Ett viktigt sätt för att utreda brott är bromssträckan. Till exempel, enligt brittiska regeringen siffror, kommer en bil i 70 km /h tar 313 meter för att stanna. Dessa beräkningar, men grov, kan användas för att mäta hur snabbt en bil färdades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145649.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.