Hur man lär sig att köra med en kopplingsbroms

Mest konsumentprodukter bilar med manuell växellåda har vad som kallas "synkrona sändningar." Det vill säga, växlarna på både drivlinan och motorn (de två komponenterna som lösgöra från varandra när föraren skiftar växlar) fortsätter att snurra med samma hastighet. På detta sätt, när de åter engagera det inte finns någon slipning av kugghjul. Men de tunga motorer många kommersiella lastbilar har ingen sådan mekanism. Istället har de en koppling broms, vilket fördröjer drivlinan när motorn lossnar. Följaktligen måste föraren av en motor med en kopplingsbroms behärska processen för dubbel clutching, eller väntar på motorvarvtalet för att anpassa hastigheten drivlinan innan han åter ingriper med motorn. Instruktioner
1

Hitta en stor, tom mycket eller hitta en väg som inte används ofta. Precis som att lära sig köra bil, är det lättare att lära sig den grundläggande tekniken för dubbel kramade om din bil är ensam på vägen.
2

Vänd på motorn, tryck ner kopplingen, sedan flytta din motor till neutral. För att få flytta, behöver du inte att matcha din motorvarvtalet till drivlinan hastighet (eftersom bilen inte är i rörelse). Växla in ettans växel och tryck på gaspedalen när du släpper kopplingen.
3

Vänta tills motorn att skynda till nästa nödvändiga växelspaken.
4 < p> Tryck in kopplingen, växla transmissionen i friläge, släpp kopplingen. Detta frikopplar motorn från drivverket. Eftersom du är att flytta till en högre växel, kommer motorn inte att gå så fort att uppnå samma hastigheter. Nu, titta på varvräknaren och lyssna titta på din väg hastighet. När du frikopplad motorn, började kopplingsbromsen bromsa drivlina.
5

Vänta för motorn att sakta ned till RPM (varv per minut) som krävs för nästa växel. Detta är mer av en konst än en vetenskap, och kommer att variera från motor till motor, så det kommer att kräva lite av försök och misstag. Fortsätt när du tror att motorn är tillräckligt har avtagit.
6

Tryck på kopplingen, växla transmissionen i nästa växel, tryck på gaspedalen när du släpper kopplingen. För hälsa er motor, försök inte att tvinga denna process. Om motorns varvtal är rätt, kommer det att engagera sig med drivlinan. Om det inte kommer sändningen börjar göra slipning ljud. Om detta inträffar, tryck på kopplingen, växling till neutralläge och släpp upp kopplingspedalen.
7

Upprepa denna process efter justering av motorn för att matcha drivlinan. Om motorn går för fort, vänta på att dämpas ytterligare. Om du bott i neutralläge för länge, och motorns varvtal sjunkit under drivlinan hastighet, tryck på gaspedalen för att öka motorns varvtal till drivlinan hastighet.
8

Fortsätt skiftande, med denna teknik, tills du kan tillförlitligt skifta med den icke-synkron överföring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145702.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.