Vad gör O2 Sensor på bilar gör?

Datoriserade motorsystem förlitar sig på olika sensorer för att upptäcka prestanda och utsläpp problem. Syre (O2) sensorer övervakar din motor bränsleblandning för att hålla bilen igång rent och effektivt. Krav

Varje modern bil har en O2-sensor som mäter utsläppen i dess avgaser. Först infördes på 1976: s Volvo 240, O2 sensorer är oftast i grenröret, eller bakom katalysatorn på nyare bilar. Federal utsläpp lag har fördubblat antalet O2 sensorer krävs på bilar och lätta lastbilar byggts sedan 1996.
Fuel-till-luft-förhållandet

Motorer har ett idealiskt bränsle- till-luft-förhållandet som resulterar i hög effektivitet och låga utsläpp. O2 sensorer övervakar mängden syre i avgaserna, och vidarebefordra informationen till bilens bränsle-insprutningssystem, som justerar bränsle-luft förhållandet därefter. För lite luft indikerar en "rik" blandning, vilket innebär att mer oförbrända bränslepartiklar vindar upp i avgaserna. För mycket luft resulterar i en "lean" blandning, som kan minska prestandan och ökar föroreningarna. O2 sensorer säkerställa att din motor får rätt blandning av bränsle och syre, oavsett höjd, motorns temperatur och luftflöde.
Mått

När en O2 sensorn blir varm, producerar det en spänning som mäter skillnaden mellan luftens syre och syre i avgaserna. När bränsle-luft-förhållandet är rik, spänningen åtgärder ca 0,9 volt, när det är magert, spänningen mäter omkring 0,2 volt. En mätning av 0,45 indikerar rätt bränsle-till-luft-förhållandet. Nyare OBD II sensorer också övervaka prestanda för katalysatorn, för att se till att den tar bort skadliga föroreningar från avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145650.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.