Hur Dra en släpvagn med en Toyota RAV4

Toyota RAV4 är en kompakt SUV, först producerad 1994 för att tillgodose behoven hos kunder som vill SUV funktioner med kompakt bil bränsleekonomi. Körning med släpvagn med detta fordon kommer att begränsas av tillverkaren fastställt-dragkapacitet. Det är viktigt att du håller dig inom dessa riktlinjer eftersom släp påverkar bromsning och hantering av ett fordon. Instruktioner
1

Record släpets bruttovikt släpvagnsvikt från informationsskylten enligt GTW. Om denna information tillgänglig kan du använda en lokal fordon skala för att göra denna bestämning. Beräkna trailern tunga vikt som grovt uppskattas till 15% av GTW.
2

Record släpets bogsering kapacitet RAV4 från instruktionsboken. Detta antal kommer att variera beroende på modell typ och motorstorlek. Toyota värderar 2010 RAV4 på 1500 kg. för 4-cylindrig motor och 2000 kg. för 6-cylindrig motor.
3

Record dragkroken s dragkapacitet. Dragkrokar kommer i flera klasser: Klass I (upp till 2000 kg.), Klass II (upp till 3500 kg.), Klass III (upp till 5000 kg.) Och klass IV (upp till 10.000 pund.). Om din RAV4 inte är utrustat med en dragkrok, måste du ha en mekaniker installera en.
4

Använda den inspelade informationen, beräknar att avgöra om RAV4 kan säkert bogsera släpet. Både RAV4 och skumt kapaciteten måste vara större än GTW och tunga vikten för släpvagnen.
5

Anslut släpvagn tungan på skumt. Sänk tungan på skumt och lås spärren på plats med ett skumt stift. Fästa släpets kedjorna på fordonet och se till att korsa dem under trailern tungan. Anslut vagnens elsystem till fordonet.
6

Gå runt bilen och släpvagnen att dubbelkolla att fordon och släp är korrekt anslutna. Testa trailer för arbetande signaler, broms och positionsljus. Reparera vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145779.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.