Bil Driving Tips för inlärare

När lära sig att köra kan vara en spännande tid i en unges liv, det kräver också en önskan att lära sig att köra säkert. Enligt Teen bilolyckor, bilolyckor är den ledande dödsorsaken varje år i USA för människor i åldrarna 16 och 20. Genom att följa några enkla tips kan du göra lära sig att köra säkrare och roligare. Var medveten om Omgivningar

Var medveten om din omgivning när på vägen. Förutom att titta på vägen framför dig, märker vad bilar är bredvid och bakom dig att förutse möjlig fara. Till exempel, om du kolla din backspegeln och märker att någon är efter för nära, kan du undvika en eventuell olycka genom att byta körfält eller dra åt sidan för att låta personen passera.
Vara fokuserad

Körning kräver din odelade uppmärksamhet, speciellt när man saknar erfarenhet. Det är bättre att hålla radion trimmad av medan du fortfarande lär, och inte tala på din mobiltelefon under några omständigheter under körning. Om du har en förälder eller körskollärare i bilen med dig, begränsa eventuella konversationer på vad som händer på vägen.
Förbered för resan

Innan du ens få i bilen, se till att den är i gott skick. Kontrollera att däcken är ordentligt pumpade och att inga vätskor läcker från under bilen. När du kommer in, justera dina back-och sidospeglar, och alltid fästa din säkerhetsbälte. Om du har passagerare med dig, inte börjar köra förrän deras bilbälten också fast.
Använd alltid Strålkastare

Använd alltid din strålkastare, även under dag. Enligt Tell-My-Mom.com, ökar bilens synlighet genom fyra gånger när strålkastarna på. Den ökade synligheten kan göra stor skillnad om en annan förare behöver stanna snabbt för att undvika slående dig. Om bilen inte är utrustad med varselljus, manuellt slå på strålkastarna.
Stoppa undertecknar Rutiner

När väntar vid en stoppskylt, ta till vänster, höger, rakt fram och sedan tillbaka till vänster. Därefter bokstavera ordet "stopp" till dig själv innan du drar ut för att se till att kusten är klar och du har möjlighet att gå vidare på ett säkert sätt. Detta ger dig några extra sekunder för att vara säker på att ingen trafik eller fotgängare har kommit in i korsningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145449.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.