Hur att bogsera en Stuck Jeep

Off-road rekreation ger underhållning för alla inblandade. Jeep fordon har förtjänat sitt rykte för sin förmåga trail körning, men även en Jeep fastnar varje gång på ett tag - ofta en del av upplevelsen. Komma loss är en utmaning du måste närma noga för att undvika onödiga skador eller skador på Jeep. Korrekt användning av utrustning och planering säkerställer fastnar är en olägenhet inte en kris. Saker du behöver
Tow rem
Säkerhet filt monterad elektrisk vinsch
Handskar
Visa fler instruktioner
1

bedöma situationen. Hur att bogsera en fast Jeep beror på var och hur det har fastnat. En enkel lera grop uppvisar en väsentligt annorlunda situation än den som skapas av en boulder-strödda ravin. Kontrollera om stora träd eller andra funktioner för att använda som hävstång, och skura området för en annan bil som kan hjälpa till.
2

Använd ett annat fordon för att bogsera jeep ut. Anslut en bogsera rem till ramar eller Dragpunkt på båda jeepar. Anslut inte remmen till axeln eller andra fjädringskomponenter, eller extrema skador kan uppstå. Placera en säkerhet filt över bogsera rem. Filten kommer att absorbera all energi om bandet går sönder. Spänn med dragfordonet. Försök gradvis dra Jeep ut med båda fordonen av ström. Du kan behöva hämta tillbaka den andra Jeep ut.
3

Använd en vinsch för att bogsera din fastnat Jeep. När en vinsch är tillgänglig, kan du bogsera Jeep utan annat fordon finns. Vira vinschkabel kring ett starkt träd, med ett träd sparare eller extra filt för att skydda den. Anslut kabeln till Jeep ramen eller annan bogsera punkten. Ta upp slack. Börja vinschas fastnat Jeep ut. Håll säkerhet filt på kabeln, och använd handskar för att undvika skador. Håll åskådare klart ifall kabeln snaps.
4

Bogsera Jeep ut. I händelse av Jeep inaktiveras genom att fastna, bogsera jeep ut använda blånor bandet tills en asfalterad väg nås. Använd en dragstång om sådan finns. Ring en rätt utrustad bogsera fordon om inte utrustade för bogsering långa sträckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145800.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.