Fakta på vinterdäck

Vinterdäck är speciellt utformade för att förbättra greppet på is och snö när temperaturen sjunker under 32 grader Fahrenheit. Traction ger grepp behövs för att upprätthålla kontrollen under ogynnsamma förhållanden. ABS-bromsar och antisladdsystem kan göra det lättare att underhålla dragkraft, men bara om däcken ger det i första hand. Missuppfattningar

Många tror att om bilen är framhjulsdriven eller fyrhjulsdrift att vinterdäck inte behövs. Ofta fordonsägarnas placera vinterdäck på framsidan av främre fordon fyrhjulsdrift och all-season däck på baksidan, i tron ​​att de behöver bara vinterdäck på axeln som ger dragkraft. Många tror all-season däck är lika bra som vinterdäck i dåligt väder.
Effekter

All-wheel-drive eller front-hjulsdrivna fordon kan ge bättre kontroll än bak-hjulsdrivna fordon, men de är bara så bra som den dragkraft som tillhandahålls av däcket. Med en kombination av vinterdäck och all-season däck kommer att orsaka ojämn hantering av ett fordon och få den att reagera på två olika sätt enligt snö eller is. All-season däck inte ger dragkraft vinterdäck gör.
Fördelar

Vinterdäck ger dragkraft behövs, så att ABS-bromsar eller antisladdsystem att fungera korrekt. Vinterdäck är konstruerade för drift i kallt och dåligt väder. Behövs i något område där temperaturen sjunker under 32 grader Fahrenheit och utgör en risk
Geografi

Vinterdäck av snö och is på roadways.Northern klimat kan kräva vinterdäck i upp till 6 månader.
Överväganden

Ersätt all-season däck med vinterdäck under senhösten efter den första hård frost, långt före snö och is. Kontrollera lufttrycket i däcken ofta. Lägre temperaturer orsakar däcken att tappa trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145139.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.