Information om License Plates

registreringsskyltar, även känd som fordonens registreringsbevis, taggar eller registreringsskyltar är fäst på baksidan och /eller framsidan av ett fordon. Plattorna används för identifiering av poliser och andra tjänstemän. Plattorna är unika till fordonet och identifieraren kan vara bilen eller den person som äger fordonet. Plattorna är antingen numeriska eller alfanumeriska. Historia

registreringsskyltar har kom mellan 1890 och 1910. År 1893 var Frankrike det första landet att införa registreringsskyltar. Tyskland följde efter 1896. I Nederländerna, en "körtillstånd" infördes 1898. Detta körtillstånd var en nationell registreringsskylt. Antalet en var den första registreringsskylt och i augusti 1899 fanns det 168 registreringsskyltar. New York (USA) krävde varje motorfordon att ha registreringsskyltar 1901. West Virginia var bland de första länderna att utfärda plattor till privatpersoner med fordon under 1903.
Material

De första registreringsskyltar var gjorda av porslin och järn eller keramik. Plattorna kan bryta lätt, därav deras frånfälle. Det finns väldigt få av dessa kvar ursprungliga registreringsskyltarna. När registreringsskyltar krävdes, gjorde regeringarna inte ursprungligen utfärda dem, så förarna var tvungna att skapa sina egna. Material som används ingår kartong, läder, plast, koppar och även sojabönor.
Storlek

År 1957 var en standard storlek och form på registreringsskylten utfärdats. Det finns tre grundläggande normer i världen idag. De tre grundläggande storlekar är 20,5 inches med 4,5 inches i de flesta av de europeiska nationerna och dess forna territorier. I Australien och Stillahavsområdet länder, är storleken 14,5 inches med 5,3 inches. Registreringsskyltar i Amerika är 12 inches med 6 inches.
Samlare

I 1954 Automobile License Plate Collectors Association (ALPCA) skapas. Det finns över 4.000 medlemmar i (ALPCA) bosatta i 19 länder och alla 50 stater. Syftet med ALPCA är att samla alla som är intresserade av att samla registreringsskyltar tillsammans för handel, försäljning och lära sig mer om registreringsskyltar i allmänhet. Addera United We Stand Tallrikar
< p> I USA, United We Stand plattor skapades och från 2002 till 2004, var över 20.000 av dessa plattor utfärdats. Över $ 1 miljon dollar genererades från försäljning av dessa plattor. Från 2005 till maj 2007 var 46.000 registreringsskyltar utfärdas skapa över $ 2 miljoner i intäkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145452.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.