Kalifornien Klass M Licenskrav

En klass M licens krävs för alla som vill att juridiskt driva en motorcykel i Kalifornien. Det är viktigt att en motorcykel förare vara utbildade på operativa rutiner och lagar som är specifika för motorcyklar. Om du är redo att slå vägen, följer de grundläggande kraven nedan för att få din California Klass M körkort. Körkortstillstånd

Oavsett din ålder eller vanliga licenser som du kan bära, får alla först ett körkortstillstånd för att öva motorcykeln innan testning sker. Personer under 18 år bär tillstånd för sex månader. Om du är äldre än 18, det finns ingen angiven tidsperiod för tillståndet. Med tillståndet, är det inte tillåtet att köra motorcykel på natten eller på motorvägen. Du får inte heller göra några passagerare samtidigt som du kör under ett körkortstillstånd. Tillståndet kostar $ 28 och kommer att vara giltigt i ett år. Om ditt körkortstillstånd går ut innan du tar din undersökning (s), måste du ansöka om ett nytt körkortstillstånd.
Examination Utnämning

Ring din lokala Department of Motorfordon kontoret för att boka tid för att ansöka om din licens och ta den skriftliga delen av motorcykeln licensiering examen. Vid detta möte, kommer du skicka formuläret DL 44 (detta kan fyllas i förväg om du begär formuläret innan din tid), passera vision testar, ger ett tumavtryck, godkänd skriftlig trafiklagar och skyltar test för din nuvarande licens klass, och passera motorcykeln lagar testet. Du kommer också att lämna en $ 28 ansökningsavgift. Om du inte har en vanlig körkort, måste du presentera juridiska dokumentationen för din födelse (vanligen ett original eller bestyrkt kopia av ditt födelsebevis), och ge din sanna fullständiga namn och personnummer. Om du är under 18 (men över 15 1/2), behöver du även dina föräldrars underskrift på blanketten DL44 och du kommer att behöva lägga fram bevis för att förarens utbildning.

körskicklighet Test

Gör ytterligare en utnämning vid Department of Motor Vehicles kontoret för att ta en motorcykel körprov. Om du är över 21, kommer färdigställa den grundläggande ryttare kursen utbildningsprogram avstå från kompetenstest. Om du under 21 måste du ha haft körkortstillstånd för sex månader och klarat grundläggande ryttaren programkurs träning innan den körskicklighet testet. Om du är under 21, men redan har en vanlig körkort, kommer du inte att ta den körskicklighet testet.
Överför en Out-of-State License

Om du för närvarande har ett giltigt out-of-state klass M licens, besöka någon Department of Motor Vehicles plats att ta skriftlig tentamen på Kaliforniens Motorcycle Handbook. Vid detta möte kommer du att ge din födelseattest eller pass, ditt körkort, Form DL 44, och en $ 28 ansökningsavgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145384.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.